O-STA

Mobilna programska opcija Da Vinci Kids z izobraževalno vsebino za otroke je v slovenščini ekskluzivno na voljo le pri Telekomu Slovenije

Ljubljana, 20. september - Telekom Slovenije svojim naročnikom mobilnih storitev odslej omogoča tudi mobilno programsko opcijo Da Vinci Kids. Gre za mobilno aplikacijo z izobraževalno video vsebino za otroke, stare od 6 do 12 let, ki na interaktiven in humoren način otrokom približa znanost, matematiko, tehnologijo, zgodovino, kulturo, naravo in šport. Aplikacija Da Vinci Kids je v slovenščini ekskluzivno na voljo le pri Telekomu Slovenije.

V ponudbi različnih aplikacij, ki so namenjene otrokom, je pomembno, da je vsebina, ki jo aplikacija ponuja, preverjena tako z vidika kakovosti kot primernosti glede na starost otroka. Mobilna aplikacija Da Vinci Kids otrokom omogoča, da na njim prilagojen način spoznajo teme, kot so znanost, matematika, tehnologija, zgodovina, kultura, narava in šport, pri tem pa svoje znanje tudi preverijo skozi različne oblike kvizov in zabavnih iger. Posamezni vsebinski sklopi so predstavljeni na zanimiv način, kot npr. Neverjetne živali, Kako kaj deluje, Matematične čarovnije, Zanimivosti iz zgodovine ipd.

Uporabniki si mobilno aplikacijo Da Vinci Kids na svoje mobilne naprave prenesejo iz spletne trgovine Google Play ali App Store (sama aplikacija je brezplačna). Nato v aplikaciji določijo uporabniško ime in geslo, za sam dostop do vsebin pa potrebujejo še kodo, ki jo prejmejo ob naročilu mobilne programske opcije. Programsko opcijo lahko naročijo prek Mojega Telekoma (https://moj.telekom.si) ali tako, da pošljejo sporočilo SMS s ključno besedo DAVINCIKIDS na številko 1918. Če želijo naročilo preklicati, pošljejo sporočilo SMS s ključno besedo DAVINCIKIDS NE na številko 1918 ali odjavo uredijo prek Mojega Telekoma.

Vse vsebine v aplikaciji so v slovenskem jeziku in brez oglasov, mesečna naročnina pa je 2,99 evra. Aplikacija je na voljo zasebnim in poslovnim naročnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije.

Poleg aplikacije Da Vinci Kids je Telekom Slovenije za otroke in njihove starše pripravil še nekaj pripomočkov, ki so pomembni za varno uporabo komunikacijskih storitev, hkrati pa tudi posebno ponudbo za otroke. Tako je skupaj z organizacijo Logout pripravil nasvete za starše in mladostnike za varno uporabo komunikacijskih naprav, ob tem pa tudi prvo pogodbo, ki jo otroci oz. mladostniki ob nakupu mobitela podpišejo s svojimi starši, v kateri dogovorijo pravila uporabe mobilnih naprav. Naročniki mobilnih storitev lahko pri mesečni naročnini izkoristijo posebno ugodnost Otrok, na voljo je bogata izbira mobitelov za najmlajše, s pomočjo platforme za pametno življenje NEO pa lahko starši enostavno - glede na starost otroka - otrokom omogočijo le ogled tistih vsebin, ki so namenjene njihovi starosti.

Več na: http://ts.si/davincikids.