O-STA

Rekordna udeležba na Teku očkov

Velenje, 23. september 2019 - Sobotnega Teka očkov, ki smo ga organizirali v sklopu prireditve Velenje se predstavi, se je udeležilo rekordno število tekačev - 340 otrok in 212 očetov, skupaj kar 552 oseb. Tek je popestril že tako zanimivo dogajanje na Titovem trgu, kjer je svoje dejavnosti predstavljalo kar 50 velenjskih športnih društev, izobraževalnih institucij in kulturnih organizacij.

Ob 11. uri je prisotne pozdravil župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, ki je dal tudi znak za start teka, ki poteka pod sloganom OČKA, AKTIVIRAJ SE! Tek očkov v Mestni občini Velenje v sodelovanju s Športno zvezo Velenje organiziramo že dvanajsto leto zapored, prvič na pobudo Urada za enake možnosti Vlade Republike Slovenije. Z rekreativno-ozaveščevalnim dogodkom spodbujamo dejavno preživljanje časa očetov z otroki ter ozaveščamo o pravicah očetov in pozitivnih vidikih aktivnega očetovstva za otroke in starše. Pri prijavi na tek so otroci prejeli majico z napisom MOJ OČKA JE, po opravljenem teku pa smo očetom podarili majice z napisom AKTIVIRANI OČKA.

Številni obiskovalci so se lahko posladkali s čokolado velikanko Čokoladnice Lucifer, težko 6,5 kilograma in veliko 6 m2, ki so jo razdelili dijaki Šolskega centra Velenje, Šole za storitvene dejavnosti, sodelavci Komunalnega podjetja Velenje pa so namestili prenosni pitnik in mimoidoče spodbujali k pitju vode iz pipe, zdrave in okusne vode iz Šaleške doline.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje