O-STA

Beli lipicanci, Vlado Kreslin in črna kitara - prvič skupaj v nepozabnem spektaklu ob Dnevu Kobilarne Lipica, 6. oktobra

Po tem, ko so sončne žarke na začetku septembra prekrili deževni oblaki, se v nedeljo, 6. oktobra, obeta praznovanje Dneva Kobilarne Lipica v prijetnem toplem jesenskem vremenu. Več kot 40 najlepših lipicancev bo prvič "zaplesalo" na največje uspešnice Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Policijskim pihalnim orkestrom. Pridružila se jim bo izjemna šepetalka konjem Magnificent Maelle, v soboto, 5. oktobra, pa si bodo lahko obiskovalci v Lipici ogledali tudi najlepše lipicanske žrebičke, ki so letos prišli na svet v Združenju rejcev lipicanca Slovenije.

V edinstvenem spektaklu Beli lipicanci in črna kitara bodo v nedeljo, 6. oktobra, zablesteli vsi najlepši beli konji iz Lipice. Kreslinovi Mali bogovi in glasbeniki Policijskega pihalnega orkestra bodo doživetje elegance lipicancev prepletli s čutnimi melodijami in priigrali dih jemajoči konjeniško-glasbeni spektakel z začetkom ob 15. uri na hipodromu v Lipici.

Z izjemnimi doživetji, ki jih Dan Kobilarne Lipica prinaša letos, bo ta priljubljena prireditev zagotovo ena najlepših priložnosti za stik z lipicanci in doživetje Lipice v sproščenem festivalskem vzdušju. Med več kot 300 lipicanci se bodo vse od 10. ure dalje zvrstile celodnevne delavnice in animacije za otroke, obenem pa bo Dan Kobilarne Lipica priložnost za ogled predstavitve kovanja in sedlanja ter otroška doživetja z lipicanci in poniji ter družinske vožnje s kočijo.

Ob Kreslinovih verzih "Tudi čez tisoč let, tu bom stal, sonce bo moje srce," bodo nastopile bele lipicanske kobile, brez katerih ne bi bilo več kot 400-letne zgodbe o Lipici. Ob skladbi Od višine se zvrti bo pritegnil solo nastop čudovitega visoko izšolanega lipicanca, kako bodo elegantni koraki čudovitih belih konj pospremili legendarno skladbo Tista črna kitara, pa naj vse do začetka velikega glasbeno-konjeniškega spektakla ostane skrivnost.

Zagotovo bodo lipicanci navdušili obiskovalce tudi s spektakularnimi skoki šole nad zemljo, ki pomenijo vrhunec klasične dresure. Gostje celodnevnega dogajanja ob Dnevu Kobilarne Lipica pa bodo lipicanci Postaje konjeniške policije Ljubljana in Združenja rejcev lipicanca Slovenije.

Prav zasebni rejci lipicancev, povezani v Združenje rejcev lipicanca Slovenije, bodo v soboto, 5. oktobra, pripravili uvod v festivalsko dogajanje Dneva Kobilarne Lipica. Na lipiškem hipodromu bodo predstavili vse žrebičke, ki so letos prišli na svet pri njih, in med njimi izbrali najlepše. Zrejni pregled Združenja rejcev lipicanca Slovenije bo obenem dan, ko bodo pred strokovno ocenjevalno komisijo stopile lipicanske kobile in žrebci.

Več informacij o Združenju rejcev lipicanca Slovenije >> http://bit.ly/2lFQWFt

Vsi, ki so kupili vstopnice za prvotno napovedani datum Dneva Kobilarne Lipica, 8. septembra, si bodo lahko z njimi ogledali Dan Kobilarne Lipica in spektakel "Beli lipicanci in črna kitara" tudi 6. oktobra.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-KMT3CCa8BL

Foto: Mitja Božič, Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Sibil Slejko, Miro Majcen, Valter Leban http://bit.ly/2m1zT0o

Dan Kobilarne Lipica: http://bit.ly/2m1zT0o