O-STA

V Lipici se začenja Finale Pokala Slovenije v preskakovanju ovir

Z nastopi 121 jahačev in več kot 180 tekmovalnih konj se danes na lipiškem hipodromu začenja pestro dogajanje zadnje velike konjeniške preizkušnje letos, ki povezuje finale Pokala Slovenije v preskakovanju ovir, finale Slovenija Eqwin masters pokala in Državno prvenstvo v preskakovanju ovir za mlade konje. Privlačno vzdušje v družbi najboljših slovenskih tekmovalk in tekmovalcev bo doseglo vrhunec v soboto in nedeljo popoldne, ko bodo na vrsti finalni nastopi na 140 in 145 centimetrov visokih ovirah.

Moč in hitrost najboljših tekmovalnih konj, drznost in pogum najboljših tekmovalk in tekmovalcev - vse to bo do nedelje na veliki preizkušnji med tekmovanjem, ki ga na lipiškem hipodromu v duhu dobrega sodelovanja prirejata Konjeniška zveza Slovenije in Kobilarna Lipica.

Rezultati letošnjih tekmovanj kažejo, da se bodo za najboljše rezultate v skupnem seštevku Pokala Slovenije potegovali Primož Rifelj iz Konjeniškega kluba Suprinn ter Lana Tanko in Robi Skaza s konjem iz Konjeniškega kluba Velenje. Seveda pa bodo 145 centimetrov visoke ovire na tekmovanju Grand Prix Lipica, ki šteje za Slovenija Eqwin masters pokal v soboto popoldne privlačen izziv za mnogo tekmovalcev, prav tako pa tudi nedeljska tekma za Pokal Slovenije v članski konkurenci. Prinesla bo namreč tekmovalko ali tekmovalca, ki bo na zmagovalnih stopničkah ponosno dvignil Pokal Slovenije.

Nove zmagovalce Pokala bomo dobili tudi v mlajših kategorijah, od mladih jahačev v kategoriji U25 do otrok. Tekmovanje bo spremljal privlačen spremljevalni program, ki bo obiskovalce v sončnih dneh vabil k ogledu predstave z lipicanci, na doživetje Postanite šepetalec konjem in k stiku z več kot 300 belimi lipicanci.

Finale Pokala Slovenije v preskakovanju ovir: http://bit.ly/2m430QT

Startne liste in rezultati: http://bit.ly/2n0rNFA

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-IzN0DOExjU

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle