O-STA

Povabilo na novinarsko konferenco ob premieri opere Čarobna piščal v SNG Opera in balet Ljubljana

Spoštovani novinarji in ostali predstavniki medijev,

v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 19.30, bomo na velikem odru premierno uprizorili Mozartovo opero v dveh dejanjih Čarobna piščal, ki jo je skladatelj ustvaril ob koncu svojega življenja in velja za njegovo najpogosteje izvajano opero. Z njo bomo obogatili obstoječi železni repertoar našega gledališča.

Čarobna piščal je izrazito drugačna in netipična skladateljeva umetnina tudi v smislu same zgodbe, značajev in odrskih učinkov, hkrati pa tudi povsem logično nadaljevanje njegovega ustvarjalnega opusa s stališča obdelave tém, ki jih je spodbudilo obdobje razsvetljenstva. Polna domišljijskih prizorišč, fantazijskih elementov in magičnih talismanov vselej nagovarja tudi generacijsko zelo raznoliko občinstvo.

Pod režijo se tokrat podpisuje slovenski režiser Jaša Koceli, pod glasbeno vodstvo predstave pa maestro Jaroslav Kyzlink.

O ustvarjanju in nastajanju te opere bodo na novinarski konferenci v ponedeljek, 7. oktobra 2019, ob 11. uri, v sejni sobi gledališča (3. nadstropje), spregovorili umetniki, ustvarjalci in operni solisti. Pridružite se nam.

Pričakujemo vas na recepciji gledališča (službeni vhod).

Akreditacija poteka prek elektronskega naslova press@opera.si.