O-STA

TAM-TAMova Ulična galerija v koprodukciji z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani predstavlja razstavo Transformacije.

Toplo vabljeni na odprtje, ki bo v torek, 8. 10. 2019, ob 17. uri v galeriji na prostem na Vegovi ulici v Ljubljani.

Grafično oblikovanje predstavlja tisti presežek komunikacijske vrednosti, ki se spretno umešča med osnovno vrednost zapisa v naravnem jeziku in različne vizualne/likovne sisteme. S tem si zariše široko izrazno polje, v katerem se sporočanje uresničuje v preseku raznorodnih semiotik, ki z različnimi prispevki uresničujejo tisto polnost in večplastnost sporočila, zaradi katere predstavlja grafično oblikovanje privilegiran idiom današnjega časa.

Razstava Transformacije podaja vpogled v proces snovanja vizualnih sporočil in predstavlja najuspešnejše prijave študentov grafičnega oblikovanja na interni natečaj za vizualno podobo mednarodnega bienalnega projekta na področju vizualne umetnosti Transform, ki ga bo v oktobru gostila UL ALUO. Oblikovalske rešitve in procesi avtorjev, ki so nastale pod mentorstvom prof. Radovana Jenka, kažejo sporočilo kot rezultat uspešne združitve materialne, vizualne, nematerialne in pomenske plati znaka, delo oblikovalca pa kot mojstrsko žongliranje med različnimi vizualnimi sistemi in poznavanje vseh pravil, ki jih vendarle uspešno krši. (iz besedila Vladimirja Vidmarja)

Pod mentorstvom profesorja Radovana Jenka razstavljajo Pavo Bušić, Sara Sešlar Naraks in Črt Mate.

Razstava v TAM-TAMovi Ulični galeriji je uvod v projekt TRANSFORM, ki povezuje umetniške akademije Jugovzhodne Evrope in bienalno poteka že od leta 2009. Mladim ustvarjalcem omogoča profesionalno predstavitev v okviru obsežne mednarodne skupinske razstave, s tem pa pomembno prispeva k razvoju mednarodnega sodelovanja visokošolskih institucij na področju vizualnih umetnosti.

-

8. 10. - 4. 11. 2019

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koprodukcija: Akademija za likovno umetnost

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

TAM-TAM Ulična galerija je del kulturne četrti Soteska.