O-STA

Zaključek druge sezone mistične serije Teror: Zloglasni

Srhljivi duhovi, bizarne smrti in resnica internacijskih taborišč. Grozljiva serija Teror: Zlogasni, ki razkriva prikrito ameriško zgodovino s pridihom mistične japonske folklore, se počasi bliža koncu. Zadnji del serije si boste lahko ogledali v četrtek, 17. oktobra, ob 22. uri na programu AMC.

Bakemono in srhljiva resnica taborišč

V drugi sezoni priljubljene serije Teror smo spremljali skupnost japonskih Američanov, ki so jih ameriške oblasti v času 2. svetovne vojne zaprle v internacijska taborišča. Podobo navidezno nedolžne preselitve v taborišče je razblinila grozljiva in brezizhodna resničnost. Življenje japonskih Američanov je začel preganjati zli duh bakemono ali yurei v podobi ženske Yoko. Skozi bizarne smrti, nepričakovane zaplete, ljubezenska in družinska razkritja se je postopoma razkrila preteklost in zli nameni Yoko. V središču zgodbe je mladi Chester Nakayama, katerega usoda visi v rokah bakemona. Ali bo Yoko uresničila svoje načrte? Bo Chester lahko zaživel normalno življenje? Kakšna bo usoda japonskih Američanov v taborišču? Težko pričakovan zaključek zgodbe si lahko ogledate v zadnjem delu mistične serije Teror: Zloglasni.

Preplet zgodovine in nadnaravnega

Zgodba priseljencev v taboriščih se povezuje tudi z resničnim življenjem enega izmed glavnih igralcev Georga Takeia (Yamato-san), ki je bil kot otrok z družino odpeljan v internacijsko taborišče. Ustvarjalci serije so nas tako v drugi sezoni popeljali skozi zgodovinsko zgodbo prepredeno s pravim terorjem in nadnaravnim preobratom.