O-STA

Festival digitalne inovativnosti mladih OpenWeek 2019 in 10 let OpenLab-a v Kranju

OpenLab v Kranju v sodelovanju z ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko in Mestno občino Kranj letos ponovno pripravlja festival digitalne inovativnosti mladih OpenWeek 2019. Med 21. in 25. oktobrom bodo tako mladim na voljo brezplačne delavnice, namenjene spoznavanju novih tehnologij in trendov. Festival v enem tednu zaokroža celoletno dogajanje in aktivnosti OpenLaba, ki letos praznuje okroglih 10 let. OpenLab tako že 10 let predstavlja nove trende na gospodarskem in tehnološkem področju ter spodbuja ustvarjalnost in sodelovanje mladih s podjetji v lokalnem okolju.

Umetna inteligenca, virtualna resničnost in "Lan party"

Na Koroški cesti 19 v Kranju, na sedežu OpenLaba, bo mladim na petdnevnem festivalu vsak popoldan od 21. do 25. oktobra na voljo novo, zanimivo predavanje ali delavnica. V ponedeljek se bodo tako spoznavali z umetno inteligenco in digitalnim marketingom, torek je rezerviran za Alexo in virtualno resničnost, v sredo bodo obeležili 10 let dosežkov OpenLaba, četrtek pa bo posvečen digitalnim tehnologijam, o katerih se bodo mladi pogovarjali s podjetniki. Open Week 2019 bodo zaključili v petek s tradicionalno omrežno zabavo "Lan party", udeležence pa vsak dan čaka tudi pica.

10 let OpenLab-a v Kranju

OpenLab v Kranju že 10 let mladim v gorenjski regiji nudi ustvarjalno okolje ter spodbuja tvorjenje interdisciplinarnih znanj in vzgojo kreativnih, sposobnih posameznikov za globalno uspešna podjetja. V sodobno opremljenih odprtih prostorih lahko mladi svoj prosti čas izkoristijo za udejstvovanje na številnih inovativnih projektih in se udeležujejo tedenskih delavnic. 10 let delovanja OpenLaba v Kranju bodo obeležili v sredo, 23. oktobra, ob 14.15. Lepo vabljeni!

Več informacij: https://openlab.si/2019/10/openweek-2019/