O-STA

BTC Cityji razvajali obiskovalce z ugodnimi nakupi in prijetnimi doživetji

Pretekli petek in soboto, 18. in 19. oktobra, se je v BTC Cityjih v Ljubljani, Murski Soboti in Novem mestu odvijal 32. Festival nakupov in zabave. Ta je več kot 170.000 obiskovalcem oba dneva ponujal mnogo priložnosti za ugodno nakupovanje, okušanje slastnih jedi in raziskovanje vedno znova presenetljive ponudbe. Zabavna doživetja za vse generacije je dopolnil še spremljevalni program, ki je potekal na več prizoriščih, posebno pa so se ga razveselili najmlajši sladokusci.

Festival nakupov in zabave v BTC Cityjih že tradicionalno vsako pomlad in jesen razveseli modne navdušence ter ljubitelje zabave in doživetij. Poleg bogatih popustov, ki jih za obiskovalce pripravijo ponudniki na območju, organizatorji poskrbijo, da je v dneh festivala obisk BTC Citya prav posebno doživetje.

Dogodivščine za vse starosti v BTC Cityju Ljubljana

V BTC Cityju Ljubljana je bil tudi letos v ospredju program za najmlajše, ki so na osrednjem prizorišču odkrivali pisani doživljajski svet, v katerem so se prepletale čarovnije in kulinarika. Na odru so se odvijale kulinarične predstave, kuharski dvoboji in kuhanje v živo, pod njim pa so najmlajši uživali v mnogih zabavnih in ustvarjalnih delavnicah. Čarobno kulinarično dogajanje je zaokrožila še izobraževalna pot po Dvorani A, na kateri so otroci odgovarjali na tematsko obarvana vprašanja ter si s pravilnimi odgovori zagotovili vrtenje kolesa sreče, ki je z malo sreče prineslo tudi praktične nagrade. Nova znanja so usvajali tudi na brezplačnih Lingulinih pravljičnih uricah in delavnicah spoznavanja kitajskega jezika. Za najmlajše je bilo organizirano tudi varstvo v Nogometni hiši zabave, kjer so se v družbi animatorjev zabavali, v tem času pa so starši lahko odšli po nakupih.

Na Trgu mladih se je odvijala jesenska "country" zabava, kjer so se obiskovalci lahko sprostili v sproščenem vzdušju in se preizkusili v zabavni animacijski igri "Kladivo". Optika Clarus v svojem kotičku nudila brezplačno kontrolo vida, le par korakov stran, pred njihovo poslovalnico, pa je za dobro razpoloženje skrbel DJ.

Dišalo je po kruhu, pecivu in ostalih dobrotah

V Spodnji etaži Emporiuma se je v soboto odvijal tudi Festival kruha in peciva. Tam ni manjkalo ljubiteljev naravno pripravljenega kruha in peciva z drožmi, vrhunec dogajanja pa je bila "MasterClass" delavnica z aktualnim svetovnim prvakom v peki napolitanskih pic in enim najboljših pekov na svetu, Davidom Argentinom. Dobro se je jedlo tudi v Kulinaričnem parku na jugu Tržnice BTC City, kjer so za veselo vzdušje skrbeli DJi z izvrstno izbrano glasbo z vinilnih plošč.

Veselo tudi v BTC Cityjih Murska Sobota in Novo mesto

Popusti in doživetja so pretekli petek in soboto zaznamovali tudi dogajanje v BTC Cityjih Murska Sobota in Novo mesto. V Murski Soboti je v petek najmlajše v otroški predstavi zabaval Dejan Krajnc, znan tudi kot Poskočni Dejan. Glasba tudi v soboto ni potihnila. Že dopoldne so peli učenci Mikk-ove kitarske delavnice, popoldne pa so obiskovalci zaplesali ob nastopu Tanje Žagar. Tudi zvečer je bilo živahno, saj je Čili Bar & Club pripravil FNZ After party s tamburaško skupino Lajk.

V Novem mestu so v petek na svoj račun prišli otroci, ki so uživali v predstavi Žabji kralj in sladkih kulinaričnih delavnicah. V soboto pa so odmevali glasbeni ritmi ob nastopih Tilna Lotriča, finalista šova Slovenija ima Talent, Ditke in glasbene dejavnosti TINA. Otroke je zabaval tudi Klovn Jaka, po Novem mestu pa so se vile dišave v času kulinaričnega dogajanja Anžetom Kuplenikom, zmagovalcem tekmovanja MasterChef Slovenija 2019.