O-STA

Božično vzdušje pred dunajsko mestno hišo

S 600-letno tradicijo predstavlja najstarejši in najslavnejši dunajski božični sejem čudovite božične sanje za mlade in stare (foto: stadt wien marketing / Johannes Wiedl).

S 600-letno tradicijo predstavlja najstarejši in najslavnejši dunajski božični sejem čudovite božične sanje za mlade in stare.

Dunajske kulinarične specialitete na tržnici, otroci, ki pečejo piškote in izdelujejo božična darila, in božična čarobnost svetleče okrašenega parka pred mestno hišo - od 15. novembra do 26. decembra vas Dunajski božični sejem in Dunajske božične sanje vabijo, da tukaj preživite nekaj prijetnih uric. Vonj po pečenem kostanju in praženih mandljih, domači in mednarodni pevski zbori in trobentači pa tudi razstava jaslic poskrbijo za praznično vzdušje. Morda vam celo uspe videti prinašalca božičnih daril Christkindla.

Če vas zanimajo živahnost božičnega sejma, raznovrstno dogajanje za otroke, drsanje v parku pred mestno hišo ali drugi kulturni dogodki, na tradicionalnem Dunajskem božičnem sejmu lahko najdete pravo sprostitev. Tukaj postane božični čas nekaj posebnega za celo družino. Predvsem otroci se imajo lahko čudovito v dvorani Volkshalle v mestni hiši, kjer pečejo piškote in zavijajo božična darila. Tudi tukaj lahko srečajo Christkindla, ki pripoveduje zgodbe, se pogovarja z njimi in sprejema sezname želja. Tisti, ki si želijo še več božične zabave, se lahko peljejo z jelenčkovim vlakcem, z velikim panoramskim kolesom in starodobnim vrtiljakom v parku pred mestno hišo. Tradicionalna božičkova tržnica Christkindlmarkt je odlično mesto za nakup drobnih daril za najdražje.

Dunajski božični sejem in Dunajske božične sanje so odprte v dunajski mestni hiši od 15. novembra do 26. decembra 2019.

Za več informacij obiščite spletno stran www.christkindlmarkt.at

Andreas Zenker

Zenker & Co Public Relations

+43 2266 80644

info@zenkerundco.at


Katharina Krischke

stadt wien marketing

+43 1 319 82 00

krischke@stadtwienmarketing.at