O-STA

Program MBA ekonomske fakultete v Ljubljana ostaja vodilni v regiji

Ljubljana; 28. oktober 2019, Po zadnji objavi lestvice Eduniversal, ki podaja ocene o posameznih podiplomskih programih po svetu na 30 področjih študija, se je program MBA Ekonomske fakultete, Univerze v Ljubljani, ponovno uvrstil na tretjo mesto med programi Srednje in Vzhodne Evrope (takoj za programom iz St. Peterburga in varšavskim programom MBA).

Poleg uvrstitve med najboljše tri programe Srednje in Vzhodne Evrope je program v tem letu znova prejel akreditacijo združenja AMBA (Association of MBAs), ki izkazuje najvišji standard kakovosti v podiplomskem poslovnem izobraževanju in jo pridobijo samo najboljši podiplomski programi s področja managementa (le 2 % tovrstnih programov na svetu).

Združenje AMBA preko akreditacijskega procesa spodbuja šole k razvoju in doseganju najvišjih standardov izobraževanja na področju managementa. Stroga ocenjevalna merila združenja AMBA zagotavljajo, da akreditacijo AMBA pridobijo samo programi, ki se ponašajo z najvišjimi standardi kakovosti.

Akreditacija AMBA poslovnim šolam prinaša večjo mednarodno verodostojnost in ugled. Študentom na AMBA akreditiranih programih zagotavlja, da so vpisani v najboljše poslovno izobraževanje, ki bo občutno izoblikovalo njihovo nadaljnjo poklicno pot. Diplomantom pa omogoča povezovanje s posamezniki iz najboljših programov MBA na svetu. Akreditacija AMBA tako šoli kot tudi študentom in diplomantom odpira vrata v svet priložnosti na mednarodnem trgu.

Program MBA Ekonomske fakultete v Ljubljani je akreditacijo AMBA prejel za obdobje petih let, kar je najdaljše obdobje, za katerega lahko program prejme certifikat odličnosti. Program se po mnenju združenja AMBA še posebej odlikuje na področju napredka študentov po končanem programu, ki se kaže predvsem kot napredek v karieri (višja delovna mesta, višja plača ipd.). Odlikuje pa ga tudi izredno kakovosten nabor uporabnih vsebin, ki jih študentje poslušajo, in izjemna platforma za razvoj posameznikovega vodstvenega potenciala, ki je podprta tudi z nevrotestiranjem in individualnim coachingom, ki poteka čez celo obdobje programa.


"Naša odgovornost je širjenje obzorij študentov s pravimi vsebinami, da bodo lahko v vse bolj konkurenčnem mednarodnem okolju družbeno odgovorno obvladovali poslovne in ekonomske izzive. Podaljšanje akreditacije AMBA za nadaljnjih 5 let je za Ekonomsko fakulteto izjemnega pomena, saj sporoča, da je naš program MBA visoko kakovosten in konkurenčen na mednarodnem trgu. Akreditacija AMBA potrjuje, da ponujamo znanja, ki so potrebna za uspešno delovanje vodstvenih kadrov prihodnosti, in hkrati diplomantom zagotavlja uspeh na njihovi nadaljnji karierni poti."

prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete


"Ponovna akreditacija združenja AMBA nam pomeni priznanje, da v razvoj programa in naših kandidatov res vlagamo prave stvari. Priznanje nam hkrati pomeni, da se program še naprej umešča med najboljše tovrstne programe v regiji, predvsem pa odraža kakovost na vseh področjih njegovega delovanja. Tudi v prihodnosti bomo zasledovali najvišje cilje kakovosti in vedno v ospredje postavljali posameznika, njegov razvoj na področju ekonomsko-poslovnega znanja in poglobljen razvoj vodstvenega potenciala."

Prof. dr. Andreja Cirman, programska direktorica programa SEB LU MBA


"Zame odločitev o vpisu v program SEB LU MBA ni bila težka, saj sem želel svoja znanja in izkušnje s področja prava nadgraditi z novimi znanji, ki pritičejo vodstvenim kadrom. Praktičen pristop, veliko sodelovanja udeležencev v razpravah, odlični domači in tuji predavatelji, nova poznanstva in prijateljstva so tisto, kar mi bo poleg pridobljenih znanj s področja ekonomije in managementa najbolj ostalo v spominu. Močno priporočam vsem, še posebej pa tistim, ki se vidijo na vodstvenih mestih!"

Franci Florjančič, direktor Kolektor Turboinštituta