O-STA

Vabilo na konferenco: Mladost je norost, po občini skače, kjer je most

Ljubljana, 30. oktober 2019 - Predstavnike medijev vabimo na konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most, ki bo potekala v četrtek, 7. novembra 2019, med 9.00 in 15.00 v Mladinskem centru Brežice.

Vabimo vas na konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most. Namen konference je okrepiti podporne strukture za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in predstavnike občin podpreti pri mreženju, medsebojnem učenju in izmenjavi dobrih praks.

Na konferenci bodo organizatorji

- predstavili učinke mladinskega dela na mlade in lokalno skupnost,

- predstavili Evropsko listino o lokalnem mladinskem delu in njeno dodano vrednost za predstavnike in zaposlene na občinah ter

- rezultate pilotnega projekta Logbook.

Udeleženci konference bodo nato identificirali potrebe občin na področju razvoja in krepitve mladinskega dela v lokalni skupnosti.

Konferenca se bo pričela s pozdravnim nagovorom državnega sekretarja Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jerneja Štromajerja, župana občine Brežice, Ivana Molana, direktorja Urada RS za mladino, Tina Kampla in direktorja Movit, Nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, Uroša Skrinarja. V nadaljevanju bo potekala okrogla miza, na kateri bodo svoje videnje o mladinskem delu, lokalni mladinski politiki in svojih izkušnjah delili županja občine Semič, Polona Kambič, župan občine Škofja Loka, Tine Radinja in župan občine Hrastnik, Marko Funkl.


Vabilo in program dogodka prilagamo v priponki.


Dodatne informacije: Maja Hostnik, Mreža MaMa (partnerska organizacija), 041 804 069, maja.hostnik@mreza-mama.si in Dominik Derenčin, Mladinski svet Slovenije (partnerska organizacija), 01 425 60 55, dominik.derencin@mss.si.