O-STA

Fundacija The Mary Kay Foundation je darovala $100.000 organizaciji Baylor Scott & White z namenom podpore raziskavam trojnega negativnega raka dojk

Prispevek bo podprl raziskave, ki temeljijo na pobudah raziskovalcev ter se borijo proti eni izmed najbolj agresivnih in težko ozdravljivih oblik raka dojk.

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- The Mary Kay FoundationSM, dolgoletna vodilna fundacija na področju boja proti rakom, ki prizadenejo ženske, je pred kratkim prispevala 100.000 ameriških dolarjev neprofitni organizaciji Baylor Scott & White Dallas Foundation, da bi ji pomagala financirati raziskavo, ki jo vodi Dr. Joyce O'Shaughnessy, onkologinja centra TEXAS Oncology, specializirana za zdravljenje raka dojk, in vodja organizacije Celebrating Women, ki spodbuja takšne raziskave v sklopu centra Baylor University Medical Center. Poglobljene raziskave pod vodstvom Dr. O'Shaughnessy se med drugim osredotočajo na raziskovanje sprožilcev, ki morda povzročajo povečano občutljivost celic trojnega negativnega podtipa raka dojk, in učinkovitost terapij, ki temeljijo na tej občutljivosti.

Podtip TNBC je zelo tvegan rak dojk, ki nudi le nekaj učinkovitih možnosti zdravljenja za paciente. Ponavadi prizadene mlajše ženske, afriško-ameriške ženske in ženske z genetsko mutacijo tipa BRCA1. V primerjavi z drugimi podtipi raka dojk so napovedi v primeru TNBC slabše, vključno s krajšimi intervali do ponovitve pri zgodnjih stopnjah bolezni (v roku treh let) in krajšimi obdobji med ponovitvijo in smrtjo na stopnji metastaze (med 9 in 12 meseci).

"Misija fundacije The Mary Kay Foundation je, da izkoreninimo rake, ki prizadenejo ženske po vsem svetu, in vsako leto investiramo milijone v prelomne raziskave in podporo organizacijam, kot je Baylor Scott & White," je dejala Dr. Lucy Gildea, vodja znanstvenega oddelka Mary Kay Inc. "Počaščeni smo, da pomagamo financirati raziskovanje, ki ga vodi Dr. O'Shaughnessy in ki bo morda reševalo življenja, in veselimo se, da bomo sledili tej raziskavi in medtem spoznavali, kako bi lahko ti rezultati v prihodnje vplivali na prognoze v primeru bolnic s podtipom TNBC z metastazami."

Dr. O'Shaughnessy temelji svojo raziskavo na bolnicah z metastazami s podtipom TNBC zaradi izredne neizpolnjene potrebe po zdravstveni oskrbi na tem področju. Pri razvoju in vzpostavitvi raziskav na področju TNBC, ki temeljijo na pobudah raziskovalcev, je Dr. O'Shaughnessy sodelovala z inštitutom Baylor Scott & White Research Institute, ki vodi raziskave in podpira zdravstveni sistem.

"Namen tega projekta je globlje razumeti procese, ki bi lahko omogočili bolnicam, da dosežejo odporne in dolgotrajne uspešne odzive na njihovo zdravljenje, in določiti molekularne značilnosti podtipov TNBC, ki napovedujejo uspešnost različnih strategij zdravljenja," je dejala Dr. O'Shaughnessy. "Takšno delo bi lahko povečalo možnosti, ki so na voljo bolnicam z metastaznimi obolenji, ter tako prineslo več upanja."

"Kot največji neprofitni zdravstveni sistem v Teksasu se Baylor Scott & White opira predvsem na obsežne donacije organizacij, kot je The Mary Kay FoundationSM, da bi tako lahko nadaljevali svoje inovativne raziskave v imenu pacientov," je dejal Rowland K. Robinson, predsednik fundacije Baylor Scott & White Dallas Foundation. "Zaenkrat smo bili priča obetavnim rezultatom poskusnih raziskav pod vodstvom Dr. O'Shaughnessy in s podporo organizacije The Mary Kay Foundation upamo, da nam bo njeno pomembno delo še naprej omogočalo dodatne vpoglede v izboljšano zdravljenje bonic z metastaznim trojnim negativnim rakom dojk."

The Mary Kay FoundationSM je v obdobju več kot dveh desetletij prispevala več kot 80 milijonov ameriških dolarjev za ženska zavetišča in oskrbo za žrtve družinskega nasilja ter za raziskave zdravljenja raka in podobne projekte v Združenih državah Amerike.

O The Mary Kay Foundation℠

Sledeč sanjam Mary Kay Ash, da bi obogatila življenja žensk po vsem svetu, fundacija The Mary Kay FoundationSM zbira in razporeja sredstva z namenom investiranja v prelomne raziskave na področju raka, ki bi zagotovile zdravilo za z ženskami povezanimi oblikami raka, in da bi končala družinsko nasilje nad ženskami. Od leta 1996 je fundacija The Mary Kay FoundationSM za organizacije, posvečene tej dvojni misiji, prispevala več kot 80 milijonov dolarjev. Fundacija ob tem podpira tudi pobude za ozaveščanje, programe za vključevanje skupnosti ter se zavzema za zakonodajo, s pomočjo katere bodo ženske zdrave in varne. Skupaj lahko naredimo svet boljši za ženske. Za več informacij o tem, kako izobraževati, zagovarjati, delati prostovoljno in darovati ter se pridružiti pobudam, ki rešujejo življenja preko podpore in opolnomočenja žensk, obiščite stran marykayfoundation.org, nas obiščite na Facebooku in Instagramu, ali nam sledite na Twitterju,

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191030005362/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. Korporativne komunikacije
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com





Vir: The Mary Kay Foundation