O-STA

Fundacija Mary Kay podarila 3,1 milijona dolarjev za raziskave raka in za varne hiše v primeru družinskega nasilja

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Fundacija The Mary Kay FoundationSM je pred kratkim prispevala več kot 3 milijone ameriških dolarjev v obliki nepovratnih sredstev za raziskave na področju raka ter za varne hiše za žrtve družinskega nasilja v Združenih državah Amerike. The Mary Kay Foundation je bila ustanovljena leta 1996 z glavnim namenom, da izkorenini rakava obolenja, za katerimi obolevajo ženske. Leta 2000 se je fundacija razširila in se pridružila boju zoper družinskemu nasilju.

Sto zatočišče za žrtve družinskega nasilja po vsej državi, vključno s Portorikom in Deviškimi otoki, je tako prejelo po 20.000 ameriških dolarjev, kar je skupno 2 milijona dolarjev. Fundacija si prizadeva, da finančno podpira varne hiše za ženske, ki rešujejo življenja, vsakoletni program nepovratnih sredstev za varne hiše pa je pomagal financirati nujne potrebe, vključno z zatočišči v sili, prehodnimi bivalnimi namestitvami, svetovanjem in pravno pomočjo. Vsa ta sredstva pomagajo ženskam in otrokom, ki iščejo zavetje na svoji poti do življenja brez nasilja.

Večina prejemnikov teh sredstev jih uporabi za nujne stroške delovanja, medtem ko preostali tako dokončajo popravila ali prenovo objektov ali pa vključijo nove programe ali vire pomoči glede na specifične potrebe posameznih varnih hiš in skupnosti. Varna hiša Margie's Haven House v mestu Heber Springs v deželi Arkansas tako namerava uporabiti sredstva za nakup vozila, ki bo prevažalo ženske in otroke na varno. V okrožju Decatur/Macon v zvezni državi Illinois in v štirih sosednjih okrožjih bodo sredstva, namenjena organizaciji Dove, Inc., uporabljena za okrepitev varovanja pri vhodu v varno hišo. Zunanja vrata bodo tako sedaj iz steklenih vlaken, medtem ko bodo v sprejemnem prostoru nameščena dodatna vrata in zaščitni zid.

Skoraj 400.000 žensk in njihovih družin bo prejelo pomoč v primeru družinskega nasilja in brezplačne storitve v sklopu stotih agencij, prejemnic nepovratnih sredstev.

Po ogledu več kot 70 prijav je raziskovalni ocenjevalni odbor fundacije The Mary Kay Foundation podaril 100.000 ameriških dolarjev nepovratnih sredstev 11 inštitucijam za raziskovanje raka po vsej državi, skupno 1,1 milijona ameriških dolarjev. Letošnji prejemniki sredstev so naslednje vodilne raziskovalne inštitucije:

  • Medicinski kolidž Albert Einstein

  • Medicinska fakulteta Univerze Case Western Reserve

  • Univerza Georgetown

  • Univerza Michigan State

  • Univerza Kalifornije, San Francisco

  • Univerza zdravstvenega centra Kansas

  • Univerza Notre Dame

  • Univerza Utah

  • Zdravstveni center UT Southwestern

  • Univerzitetni zdravstveni center Vanderbilt

  • Weill Cornell Medicine, raziskovalni center in medicinska fakulteta univerze Cornell

"V fundaciji The Mary Kay Foundation verjamemo, da lahko pomagamo ženskam izboljšati njihove razmere in živeti najboljša možna življenja," je dejal Michael Lunceford, predsednik upravnega odbora fundacije. "Naša fundacija si za to prizadeva na dva bistvena načina: finančno podpiramo prelomne raziskave, katerih namen je izkoreniniti vsa rakava obolenja, ki prizadenejo ženske, podpiramo pa tudi varne hiše za osebe, ki so bile podvržene družinskemu nasilju, po vsej državi."

Letošnja nepovratna sredstva fundacije za raziskave raka bodo podprle mnoge inovativne projekte. Na Medicinski fakulteti Univerze Case Western Reserve Dr. Stefanie Avril vodi prelomno raziskavo, ki temelji na izkoreninjenju raka dojk s pomočjo imunskega sistema. Na Univerzi v Georgetownu medtem docentka Dr. Cecil Han namerava nepovratna sredstva uporabiti za razvoj lastne raziskave o tem, kako spremembe presnovnih poti vplivajo na sunkovit nastanek in razvoj rakavih celic v jajčnikih na začetni stopnji. V sklopu Medicinskega centra Univerze v Kansasu pa bo Dr. Priyanka Sharma na osnovi 15 let izkušenj raziskala projekte o trojnem negativnem raku dojk, novih načinih zdravljenja, genetiki raka dojk in predoperativni kemoterapiji, da bi tako odkrila uspešne metode zdravljenja za nekatere izmed najbolj agresivnih oblik raka dojk.

"Doslej so nepovratna sredstva omogočila inovativna in prelomna spoznanja v raziskovanju rakov dojk, maternice, materničnega vratu in jajčnikov in veselimo se raziskovalnih prispevkov letošnjih prejemnikov," je dejal Lunceford. "Z nadaljnjo podporo teh znanstvenikov in inštitucij tako še naprej izboljšujemo življenja žensk vsepovsod."

The Mary Kay FoundationSM je v obdobju več kot dveh desetletij prispevala več kot 80 milijonov ameriških dolarjev za varne hiše za ženske in oskrbo za žrtve družinskega nasilja ter za raziskave zdravljenja raka in podobne projekte v Združenih državah Amerike.

O fundaciji The Mary Kay Foundation℠

V skladu z željo Mary Kay Ash, da bi obogatila življenja žensk po vsem svetu fundacija The Mary Kay FoundationSM zbira in razporeja sredstva z namenom investiranja v prelomne raziskave na področju raka, ki bi zagotovile zdravilo za oblike raka, za katerimi obolevajo ženske, in da bi končala družinsko nasilje nad ženskami. Od leta 1996 je fundacija The Mary Kay FoundationSM za organizacije, posvečene tej dvojni misiji, prispevala več kot 80 milijonov dolarjev. Fundacija ob tem podpira tudi pobude za ozaveščanje, programe za vključevanje skupnosti ter se zavzema za zakonodajo, s pomočjo katere bodo ženske zdrave in varne. Skupaj lahko naredimo svet boljši za ženske. Za več informacij o tem, kako izobraževati, zagovarjati, se vključiti v prostovoljno delo in darovati ter se pridružiti pobudam, ki rešujejo življenja preko podpore in opolnomočenja žensk, obiščite stran marykayfoundation.org, nas obiščite na Facebooku in Instagramu ali nam sledite na Twitterju.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191031005326/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. Korporativne komunikacije
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: The Mary Kay Foundation