O-STA

Okolju prijazna okna z modernim videzom

Gradite nov dom ali ga prenavljate? Zagotovo so okna eden izmed pomembnih elementov, ki so vredna skrbnega premisleka. Poleg fasade so okna tisti element, ki ga vidijo sosedje. Na voljo so v številnih različicah, zato je odločitev težka. Lesena okna združujejo naraven in moderen videz, zato so primerna tako za tiste, ki izbirate okna za nov dom si le želite zamenjati stara. Prinašajo številne prednosti, zato je prav, da tudi lesena okna upoštevamo pri odločitvi.

Okolju prijazna okna

Les je najstarejši material, ki se uporablja v gradnji. Gre za naravno surovino, je okolju prijazen, zato vse bolj priljubljena izbira med široko ponudbo oken. Cilj menjave oken je, da nam bodo dolgo služila. Niso poceni in zanje namenimo kar zajetno vsoto denarja, zato želimo dobiti kakovostna okna. Lesena okna so v ta namen najboljša, saj ima les dolgo življenjsko dobo. S primernim vzdrževanjem nam bodo takšna okna služila leta in bomo hišo v dobrem stanju lahko predali tudi svojim otrokom.

Funkcionalne prednosti lesenih oken

Les ima odlične izolativne prednosti, zato s takšnimi okni prihranimo na porabi energije. Kar je zopet eden od pozitivnih vplivov na okolje. Pri AJM-jevih oknih se odlična energetska zaščita kaže v dejstvu, da so primerna za nizko energetske in pasivne gradnje. Niso pa le toplotno izolativna, ampak nudijo tudi zvočno in protivlomno zaščito. Zato so primerna za mestna stanovanja, kjer je še večja želja po zaščiti pred zvokom iz okolice. Glede na potrebe so na voljo okna različne izolativnosti. V mestih boste verjetno želeli maksimalno izolativnost pred zvokom, kakor tudi tisti, ki želite zmanjšati porabo energije. Drugače bodo okna z dobro ali odlično izolativnostjo, več kot dovolj za vaše potrebe. Več o ponudbi lahko preverite tukaj.

Estetski videz

Poleg funkcionalnih prednosti pa ne smemo pozabiti na izgled lesenih oken. Gre za tradicionalen in brezčasen videz, zato domovanje tudi po več letih ne bo izgledalo zastarelo. Izbiro oken lahko prilagodite povsem po svoji meri, tako zasteklitvijo, kljukami, kot dodatnimi aluminijastimi maskami na lesenih oknih. Na ta način boste dosegli modernejši izgled hiše, imate možnost izbire barve, da se bodo okna kar najbolje skladala s fasado in okolico doma, okna pa bodo še dodatno zaščitena z zunanje strani.

Izbira oken je velika in zato se težko odločimo, katera bodo naš dom lepšala naslednja leta. Z vsemi funkcionalnimi prednostmi so lesena okna primerna za tiste, ki si želite brezčasnega videza svojega doma in hkrati zmanjšati negativni vpliv na okolje.