O-STA

Dijaki ŠC Velenje sodelujejo na 66. Gostinsko turističnem zboru Slovenije

Gostinsko turistični zbor Slovenije je prireditev turizma in gostinstva, ki ima v Sloveniji najdaljšo tradicijo. Združuje, tako zaposlene v gostinstvu in turizmu kot tudi mladino v procesu izobraževanja za delo v stroki. Strokovna tekmovanja omogočajo prikaz dodanih vrednosti storitev, ki bi jo vsak hotelir želel imeti v svoji ponudbi.

66. Gostinsko turistični zbor Slovenije, bo potekal od ponedeljka 11. do srede, 13. novembra 2019 v Kongresnem centru Grand hotela Union Ljubljana.

Tako kot vsako leto, se bodo na največjem tovrstnem tekmovanju v Sloveniji, tudi letos zvrstila različna tekmovanja s področja gastronomije in turizma. Ves čas bodo potekale tudi različne kulinarične delavnice, razstave kulinaričnih izdelkov, predstavila pa se bodo tudi različna podjetja, ki so povezana z gastronomijo in turizmom, znotraj in zunaj Slovenije.

Šolski center Velenje bodo zastopali:

- TEKMOVANJE LATTE ART (študenta Urška Jazbec in Kosta Kocev, mentorica Simona Pompe),

- TEKMOVANJE V PRIPRAVI KAVE in KAVNEGA NAPITKA (študenta Urška Jazbec, in Kosta Kocev ter dijak Izidor Destovnik iz 2. GA, mentorica Simona Pompe),

- TEKMOVANJE V MEŠANJU PIJAČ (študenta Kosta Kocev in Roki Zabukovnik, mentorica Simona Pompe)

Tovrstne izkušnje bodo tako dijakom kot tudi študentom nepopisno edinstvene, saj se bodo tega tekmovanja udeležile vse srednje, višje in visoke šole za gostinstvo in turizem, kot tudi gostinski obrati, ki se bodo predstavili s svojim znanjem, idejami in izkušnjami. Veseli smo, da bomo del tega izjemnega dogodka.


Simona Pompe
Šola za storitvene dejavnosti
Šolski center Velenje

Povezava na dogodek - https://gtzslovenije.si