O-STA

GA-ASI s serijo prikazov svojih zmogljivosti v Evropi

"Cenimo podporo in pomoč HAF-a pri prikazu pomorskega nadzora in zmogljivosti za integracijo civilnega zračnega prostora naših brezpilotnih zračnih plovil v Evropi." - Linden Blue, glavni izvršni direktor podjetja GA-ASI. (Foto: Business Wire)

V sodelovanju s HAF-om v prikaz pomorskega nadzora in integracije zračnega prostora za RPA

SAN DIEGO, ZDA & Zračna baza LARISSA, Grčija--(BUSINESS WIRE)-- General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI), eno vodilnih globalnih podjetij na področju brezpilotnih zračnih plovil (Remotely Piloted Aircraft, RPA), je v ponedeljek sporočilo, da v sodelovanju z Grškimi zračnimi silami (Hellenic Air Force, HAF) decembra pripravlja serijo demonstracijskih letov za evropske države. Poleti so predvideni iz zračne baze HAF-a v Larissi, za prikaz zmogljivosti v pomorskem nadzoru pa bodo uporabljena GA-ASI-jeva brezpilotna bojna letala MQ-9 Guardian kot tudi sistem Zaznaj in se izogni (Detect and Avoid, DAA), ki ga je razvilo podjetje GA-ASI, omogoča pa varno letenje brezpilotnih zračnih plovil v civilnem zračnem prostoru ob zrakoplovih s posadko.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20191111005503/en/

"Cenimo podporo in pomoč HAF-a pri prikazu pomorskega nadzora in zmogljivosti za integracijo civilnega zračnega prostora naših brezpilotnih zračnih plovil v Evropi," je dejal Linden Blue, glavni izvršni direktor podjetja GA-ASI. "Povpraševanje po cenovno dostopnem, vzdržljivem zračnem nadzoru morij okrog Evrope narašča."

Demonstracijska konfiguracija temelji na sistemih MQ-9, s katerimi upravlja ameriško ministrstvo za domovinsko varnost (Department For Homeland Security, DHS) v okviru pomorskega nadzora.

Sistem DAA sestavljajo radar zrak-zrak in procesor, ki je integriran v sistem za opozarjanje na promet in izogibanje trčenja (Traffic Alert and Collision Avoidance System, TCAS II) ter ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast), tehnologija, ki se uporablja za sledenje letalom in povečanje varnosti v letalskem prometu. Sistem DAA podjetja GA-ASI je v uporabi v ZDA. Radar, ki omogoča izogibanje trčenju, je ena glavnih varnostnih komponent sistema, ki omogoča vključevanje brezpilotnih zračnih plovil v civilni zračni prostor.

Sistem MQ-9 bo prav tako prikazal večfunkcijski pomorski radar za iskanje na površini z načinom delovanja ISAR (Inverse Synthetic Aperture Radar), sprejemnikom AIS (Automatic Identification System) in visokozmogljivim video senzorjem High-Definition/Full-Motion, opremljenim z optičnimi in infrardečimi kamerami. Ta serija senzorjev omogoča zaznavanje in identifikacijo plovil na površini v realnem času na območju tisočih kvadratnih navtičnih milj.

Vključen je tudi Raytheonov radarski sistem za iskanje na površju SeaVue, ki omogoča avtomatsko sledenje pomorskim tarčam in povezavo oddajnikov AIS z zaznavanjem radarjev.

GA-ASI je tudi v partnerstvu s SES-om, enim vodilnih upravljavcev satelitskih komunikacij (SATCOM) in ponudnikom upravljavskih storitev, ki ima v geostacionarni orbiti (GEO) in srednji Zemeljski orbiti (MEO) več kot 70 satelitov. SES bo poskrbel za povezanost satelita na ravni GEO, ki MQ-9 omogoča varno delovanje z visokozmogljivo podatkovno povezavo, prek katere je možno oddajanje podatkov senzorjev iz zrakoplova v realnem času, njegov efektivni delovni domet pa se tako razširi bistveno dalj od "namerilne črte" podatkovnih povezav.

"SES s svojo globalno floto satelitov pokriva ključne potrebe GA-ASI-ja in njegovih vladnih strank, ki s temi zrakoplovi upravljajo že skoraj dve desetletji ," je dejala Nicole Robinson, višja podpredsednika za globalno vlado v SES Networks. "Ponosni smo, da podpiramo ta prizadevanja za Grške zračne sile v okviru našega dolgoletnega partnerstva z General Atomics."

Kvalificiranim medijskim hišam so fotografije MQ-9 Guardiana v visoki resoluciji na voljo prek seznama kontaktov za medije GA-ASI-ja in HAF-a.

O podjetju GA-ASI

General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI), hčerinska družba General Atomicsa, je eden vodilnih oblikovalcev in izdelovalcev preizkušenih in zanesljivih sistemov brezpilotnih zračnih plovil (Remotely Piloted Aircraft, RPA), radarjev ter elektro-optičnih in povezanih sistemov za misije, vključno s serijo Predator® RPA in radarjem Lynx® Multi-mode. S 6 milijoni ur v zraku GA-ASI ponuja vzdržljiva zračna plovila, primerna za misije, z vgrajenimi senzorskimi in podatkovnimi sistemi povezav, ki so potrebni za dolgotrajne lete ter omogočajo odzivanje na različne situacije in hiter napad. Podjetje proizvaja tudi različne postaje za zemeljsko kontrolo ter programsko opremo za nadzor nad senzorji/analizo slik, omogoča šolanje pilotov in nudi podporne storitve, razvija pa tudi antene iz metamaterialov. Za več informacij obiščite www.ga-asi.com.

Predator in Lynx sta registrirani blagovni znamki podjetja General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191111005503/en/


Kontakti:

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com


Vir: General Atomics Aeronautical Systems, Inc.


Večpredstavnostne vsebine

Photo

"Cenimo podporo in pomoč HAF-a pri prikazu pomorskega nadzora in zmogljivosti za integracijo civilnega zračnega prostora naših brezpilotnih zračnih plovil v Evropi." - Linden Blue, glavni izvršni direktor podjetja GA-ASI. (Foto: Business Wire)