O-STA

Tradicionalni slovenski zajtrk tudi za velenjske otroke - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 13. november 2019 - V petek, 15. novembra, bo v velenjskih šolah in vrtcih potekal tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga pripravljamo ob dnevu slovenske hrane. Otrokom Vrtca Mlinček se bo ob 8. uri pri zajtrku pridružil direktor občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori. V vseh enotah velenjskega vrtca in osnovnih šolah bodo za zajtrk oziroma malico postregli tradicionalno slovensko hrano - kruh, maslo, med, mleko in jabolka.

Glavni cilj projekta, ki ga na podlagi sklepa Vlade Republike Slovenije obeležujemo vsak tretji petek v novembru, je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja in ohranjanje podeželja.

Mestna občina Velenje pri projektu sodeluje že od samega začetka, akciji pa se vsako leto pridruži več organizacij. Namen projekta je otroke, mladino in širšo javnost seznanjati o pomenu zajtrka, prednostih lokalno pridelanih živil, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Pomembno je tudi ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in športnimi aktivnostmi.

Prijazno vabljeni, da se tradicionalnega slovenskega zajtrka udeležite tudi predstavniki medijev!