O-STA

Michael Buckley se vrača v True Religion Apparel kot glavni izvršni direktor

MANHATTAN BEACH, Kalifornija, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Podjetje True Religion Apparel, Inc., je sporočilo, da je upravni odbor imenoval Michaela Buckleyja za novega glavnega izvršnega direktorja s takojšnjo veljavo. Buckley je bil pred tem direktor podjetja True Religion Apparela od 2006 do 2010. Odgovoren bo za razvijanje in uresničevanje bodoče vizije in načrtov podjetja True Religiona. Buckley bo odgovoren upravnemu odboru podjetja.

Michael Buckley je eden vodilnih menedžerjev za prodajo in potrošniške izdelke z več kot 30-letno uspešno kariero tako doma kot v mednarodnem okolju in izkušnjami z razvijanjem znamk ter ustvarjanjem vrednosti. Do nedavnega je bil glavni izvršni direktor skupine Differential Brands Group (ki se je po prevzemu Global Brands Group preimenovala v Centric Brands), ki kot javna družba kotira na borzi NASDAQ. Differential je imel v lasti blagovne znamke Hudson Jeans, Robert Graham in Swims. Pred Differentialom je bil od 2011 do 2016 glavni izvršni direktor podjetja Robert Graham Designs do njegove prodaje skupini Differential Brands Group za 180 milijonov ameriških dolarjev. Pred službovanjem v Robert Grahamu je bil med letoma 2006 in 2010 direktor v True Religion Apparelu, katerega prodaja je iz 100 milijonov dolarjev zrasla na več kot 300 milijonov dolarjev, EBITDA z 30 milijonov dolarjev na več kot 90 milijonov dolarjev, tržna vrednost podjetja na borzi NASDAQ pa se je potrojila na 850 milijonov dolarjev. Prodajna platforma se je iz ene prodajalne razširila na 100 prodajaln, podjetje pa je svoj linijo izdelkov razširilo tudi na majice s kratkimi rokavi, moške srajce, ženske pletenine, bunde in jakne, ter številne licence za obutev, dišave, očala, kopalke in modne dodatke. Glede na dobiček po obračunu davkov, je bila True Religion leta 2008 in 2009 najbolj dobičkonosna javna družba na področju oblačil v ZDA od vseh ameriških javnih družb s tega področja.

Gene Davis, predsednik upravnega odbora je dejal: "Izjemno veseli in ponosni smo, da lahko Micheala Buckleyja ponovno sprejmemo v True Religion Apparel. S seboj prinaša dolgoletne izkušnje s področja ženskega in moškega jeansa in športnih oblačil, med drugim tudi kot nekdanji direktor True Religiona. Michael je v zadnji več kot tridesetih letih ogromno dosegel v industriji oblačil in v vodilno ekipo podjetja True Religion prinaša celovite in zelo relevantne izkušnje. Zahvaljujemo se Farli Efros, ki je zadnjih šest mesecev True Religion vodila kot začasna glavna izvršna direktorica. Veseli nas, da bo v prihodnjih mesecih skupaj z ekipo HRC Advisory še naprej podpirala True Religion."

G. Buckley je svoje imenovanje komentiral takole: "Presrečen sem, da se vračam v True Religion in bom vodil podjetje kot nov glavni izvršni direktor v teh vznemirljivih časih za razvoj te znamke. Veselim se sodelovanja z upravnim odborom, Farlo Efros in HRC Advisoryjem ter celotno ekipo True Religiona."

O podjetju True Religion Apparel, Inc.

Podjetje True Religion se je leta 2002 prebilo na jeans sceno Los Angelesa z novim pristopom k izdelovanju klasičnih kavbojk s petimi žepi. S petimi nitkami na iglo in dvema šivoma na 2,5 centimetra je šiv True Religion Super T nemudoma postal prepoznan kot slog, ki je drugačen od vseh drugih znamk jeansa na svetu. True Religion nagovarja edinstvenost, ki jo imamo vsi v sebi. Znamko nosijo športniki, glasbeniki in umetniki po vsem svetu, ki želijo izraziti svoj individualen slog. Z ekskluzivno izbiro legendarnih slogov se True Religion Brand Jeans osredotoča na izdelavo visokokakovostnega vrhunskega jeansa in športnih oblačil za moške, ženske in otroke.

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191112005825/en/

Za True Religion:
Carol Moniz
michele marie pr
1261 Broadway, Suite 802
New York, NY 10001
O: 646.863.3923
E: carol@michelemariepr.com


Vir: True Religion Apparel, Inc.