O-STA

Med najboljšimi skritimi dragulji tudi Velenje - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 15. november 2019 - 5-zvezdično doživetje Velenje Underground je prejelo priznanje za drugo mesto v okviru akcije Slovenia's Hidden Gems 2019, ki jo organizira Radio Si. Kot zmagovalni turistični paket med dvanajstimi finalisti je bil ocenjen projekt Divjina Kočevskega roga, tretje mesto pa je osvojil turistični paket Kostanjevica na Krki - najmanjše mesto za največja doživetja.

V uredništvu Radia Si so se odločili za akcijo Slovenia's Hidden Gems, ker želijo tujcem predstaviti manj znane dele naše države, vključno s tradicijo, kulinariko in kulturo.

Turistični paket Velenje Underground, ki je bil uvrščen tudi v zbirko Slovenia Unique Experiences, so ocenili kot edinstveno pustolovščino in kot enega najboljših načinov za doživetje skritega podzemnega dela Velenja. Velenje Underground je vrhunska kulinarična izkušnja v najgloblji jedilnici v Sloveniji, ki jo pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Muzejem premogovništva Slovenije in Gorenjem Gostinstvom.

Akcija je trajala med aprilom in oktobrom letos. Tujejezična ekipa Radia Si (tujci, ki v Sloveniji živijo, delajo ali študirajo) je v tem času iskala in skozi radijsko oddajo predstavljala skrite turistične dragulje, ki ostajajo neznani številnim tujim turistom, ki obiščejo Slovenijo. Letos so predstavili 12 bolj ali manj spregledanih, a izjemnih turističnih paketov z vseh koncev Slovenije.

Izbor ponudnikov je bil prepuščen uredništvu Radia Si in poslušalcem, ki so glasovali za predloge. Ob koncu akcije so lahko poslušalci in obiskovalci spletne strani v mesecu oktobru glasovali in med 12 finalisti izbrali tri zmagovalce akcije, med njimi tudi turistični paket Velenje Underground.