O-STA

Air France že 15 let vsak dan povezuje Ljubljano s Parizom

Thijs Komen, generalni direktor skupine Air France - KLM za Alpsko regijo, Balkan in Srednjo Evropo
Ildiko Kiss, regijska direktorica prodaje skupine Air France - KLM za Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Madžarsko, Bosno in Hercegovino, Severno Makedonijo in Črno goro
Darja Petrica, vodja prodaje skupine Air France - KLM za Slovenijo
Njena ekscelenca Florence Ferrari, francoska veleposlanica v Sloveniji
Zmago Skobir, poslovni direktor Fraport Slovenija
Thijs Komen, Darja Petrica, Florence Ferrari, Ildiko Kiss, Zmago Skobir (od leve proti desni)
Razrez rojstnodnevne torte
Air France je 15. obletnico povezave med Ljubljano in Parizom obeležil z dogodkom za partnerje
Druženje sta s francoskimi šansoni popestrila Barbara in Andrej iz skupine Janette

Z novembrom 2004 je glavno mesto Francije za Slovence postalo dostopnejše kot kadarkoli poprej. Za to je z razširitvijo letalskega omrežja poskrbel Air France, ki je pred 15 leti začel povezovati Ljubljano s Parizom. Z letalom Embraer 145, ki je imelo prostora za 50 potnikov, je Air France 15. novembra 2004 poletel iz Ljubljane v Pariz. Vsak dan razen ob koncih tedna so potniki proti Parizu lahko z Air France poleteli dvakrat dnevno. Zaradi vedno večje priljubljenosti Slovenije med francoskimi turisti in obratno, so leto za tem dodali še tretji let, potem pa so se menjavala obdobja s po enim do dvema letoma dnevno.

V zadnjih letih je Air France v Pariz iz Ljubljane letel enkrat dnevno. Francoska prestolnica je od naše oddaljena približno 1.250 kilometrov, kar predstavlja preko 12h vožnje z avtomobilom oziroma dobri dve uri z letalom. Ker je destinacija priljubljena med Slovenci in odlična izhodiščna točka za raziskovanje ostalega sveta, poleg tega pa se uvršča med pet najbolj priljubljenih destinacij ljubljanskega letališča, so v Air France letos ponovno okrepili povezavo med glavnima mestoma. Zimski urnik, ki je v veljavi od 27. oktobra, je tako bogatejši za dodatnih 6 letov na teden. Iz Ljubljane v Pariz Air France ponovno leti dvakrat dnevno - vse dni v tednu razen ob sobotah. Obisk enega od vodilnih svetovnih gospodarskih in kulturnih središč je tako še lažji.

15. obletnico je Air France v Sloveniji obeležil z dogodkom za partnerje

Air France je 15. obletnico povezave med Ljubljano in Parizom obeležil s posebnim dogodkom za partnerje v ljubljanskem hotelu Slon. Z dogodkom, ki so ga popestrile melodije francoskih šansonov in razrez rojstnodnevne torte, pa so obeležili tudi dodaten dnevni let, s katerim so konec oktobra še okrepili povezavo med glavnima mestoma. Zbrane sta nagovorila gostitelja Thijs Komen, generalni direktor skupine Air France - KLM za Alpsko regijo, Balkan in Srednjo Evropo in Ildiko Kiss, regijska direktorica prodaje skupine Air France - KLM za Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Madžarsko, Bosno in Hercegovino, Severno Makedonijo in Črno goro ter posebna gosta, francoska veleposlanica v Sloveniji njena ekscelenca Florence Ferrari in poslovni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir.

"Leta 2004, ko smo vzpostavljali letalsko povezavo med Ljubljano in Parizom, sem se preselila v Slovenijo, kjer smo odprli tudi lokalno pisarno. Od takrat dalje Air France neprekinjeno vsak dan povezuje obe glavni mesti. Lepo je videti, da se je od takrat do danes število tedenskih letov povečalo s 7 na 13. Pariz za slovenske potnike še nikoli ni bil tako blizu in tako dostopen. Vozovnice so na voljo že od 128 evrov, odlično povezavo in ugodne vozovnice pa ponujamo tudi za Severno Ameriko - za New York, Los Angeles in Mexico," je o začetkih in razvoju letalske družbe Air France v Sloveniji povedala Ildiko Kiss, regijska direktorica prodaje skupine Air France - KLM za Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Madžarsko, Bosno in Hercegovino, Severno Makedonijo in Črno goro.

Poslovni direktor Fraport Slovenija, Zmago Skobir, je dodal: "Air France je bila ena od prvih tujih letalskih družb, ki je k nam začela leteti po vstopu Slovenije v EU. Obseg letenja je bil vseskozi, tudi v obdobjih zmanjšanega števila potnikov, relativno konstanten. Petnajst let poslovnega sodelovanja izkazuje trdno in zanesljivo partnerstvo, ki se nadgrajuje. Za dobro sodelovanje se Air France zahvaljujem v imenu Fraporta Slovenija in v imenu potnikov ljubljanskega letališča. S francoskim prevoznikom Sloveniji ni bližje le Pariz, temveč cel svet, saj kar tretjina potnikov zaradi odličnih povezav v mreži Air France preko letališča Charles de Gaulle pot nadaljuje na druge svetovne destinacije."