O-STA

Prireditev ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 15. november 2019 - Tudi v Velenju vsako leto zaznamujemo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, ki letos poteka pod sloganom "Življenje ni rezervni del". V ponedeljek, 18. novembra 2019, ob 17. uri bodo učenci Osnovne šole Livada pred šolo (v primeru dežja v avli šole) pripravili slovesnost pod pokroviteljstvom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje. Goste bo na prireditvi nagovoril podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Tradicionalno ga obeležujemo tretjo nedeljo v novembru in je odgovor na potrebo žrtev prometnih nesreč po javnemu priznanju njihovega trpljenja in izgube.

Slovenija ta dan obeležuje od leta 2007 pod vsebinskim pokroviteljstvom Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč, Združenih narodov ter Svetovne zdravstvene organizacije. V Sloveniji aktivnosti skupaj s partnerskimi državnimi in nevladnimi organizacijami koordinira Zavod Varna pot.