O-STA

Prva faza razpisa za "Gaberke" zaključena, v četrtek ponovno o poroštvu v Državnem zboru!

Družba za avtoceste Republike Slovenije (DARS) je včeraj objavila sklep, v katerem je izmed šestih prijavljenih interesentov za gradnjo prvega odseka "Gaberke", na trasi 3. razvojne osi Velenje-Slovenj Gradec, sposobnost sodelovanja podelila trem prijaviteljem. Na ta sklep je sicer možna še pritožba. Po pravno-formalno zaključenem postopku, bo sledila druga faza, v kateri bo izbran tisti izvajalec, ki bo ponudil najnižjo ceno. Tako bo izvajalec dokončno izbran in gradnja 3. razvojne osi na Koroško se bo lahko pričela!


Spomnimo, da Protokol o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško določa, da se bo gradnja hitre ceste na Koroško pričela decembra 2019. DARS zato lovi zadnje dni, da ujame rok iz protokola. Vzporedno s tem bo v četrtek, 28. novembra 2019, v Državnem zboru potekala seja Odbora za finance. Ta bo v 2. branju obravnaval predlog poroštva za pričetek izgradnje 3. razvojne osi na Koroško. Ta ukrep države je ključen za pričetek gradnje. V prvem branju predloga zakona so podporo napovedale skoraj vse poslanske skupine v parlamentu, zato v Mladinski iniciativi za 3. razvojno os pričakujemo, da bo poroštvo za 3. razvojno os deležno široke podpore tudi v drugem in tretjem branju, ko bo zakon dokončno sprejet.


V četrtek bo na Ravnah na Koroškem tudi potekala prireditev "Ambasadorji HOČ'MO CESTO!", katere organizatorica je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os. Na dogodku so udeležbo potrdili predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, minister za finance dr. Andrej Bertoncelj in dr. Tomaž Vidic, predsednik uprave DARS d.d. Dogodek je odprt za javnost.

Korošci HOČ'MO PRVO LOPATO!