O-STA

TAM-TAMova Ulična galerija

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi v koprodukciji z Animateko

predstavlja razstavo

Go Dimec Komar, Bibi Erjavec, Sandra Jovanovska: Sedanjost, prihodnost

Odprtje zadnje letošnje razstave v TAM-TAMovi Ulični galeriji bo potekalo v prazničnem vzdušju. Vi in vaši prijatelji vabljeni v galerijo na prostem na Vegovi, v petek, 29. 11. 2019, ob 17. uri. Odprtje bo tokrat deležno posebne osvetljave, saj bo le nekaj minut zatem sledil prižig lučk v Ljubljani.

Go Dimec Komar, Bibi Erjavec (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani) in Sandra Jovanovska (Akademija Umetnosti Univerze v Novi Gorici) se v Ulični galeriji predstavljajo z izborom podob iz njihovih kratkih animiranih filmov, ki bodo predvajani na 16. Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka v programu Panorama IV: Mladi Talenti Evrope in Tekmovalnem programu Mladi Talenti Evrope II.

Vse tri avtorice so perspektivne študentke, ki s svojimi deli, tako kot številne njihove kolegice in kolegi, zarisujejo prihodnost animacije v Sloveniji. Njihov danes zato ponuja vpogled v jutri in vse njegove različice, saj ima vsaka avtorica svoj likovni izraz, slog, zgodbo, ki jo želi povedati.

Odprtje razstave je preddogodek 16. Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ki bo potekal v Ljubljani, med 2. in 8. decembrom 2019.

29. 11. - 6. 1. 2020
Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut
Koprodukcija: Društvo 2koluta
Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.
Ulična galerija je del kulturne četrti Soteska.