O-STA

Kyocera Document Solutions praznuje 28 let pomembne okoljske listine

Ljubljana, 28. november 2019 - Podjetje Kyocera Document Solutions Europe, eno največjih svetovnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti, letos obeležuje še en pomemben mejnik. Pridružuje se matični korporaciji Kyocera ob praznovanju 28. obletnice njihove pomembne okoljske listine. Merila in zaveze, ki jih je organizacija zastavila v listini, so še vedno vodilo in sestavni del politike upravljanja inposlovanja korporacije.

Okoljska listina, ki je nastala oktobra 1991, predstavlja temelj za vse poslovne dejavnosti in je vodilo podjetja, da "prispeva k napredku družbe in človeštva", kot je zapisal v filozofijo podjetja ustanovitelj dr. Kazuo Inamori.

Vpliv Listine, ki izraža prvotno zasnovo podjetja, je tudi po skoraj treh desetletjih, še vedno čutiti v Kyocerinih izdelkih. Na začetku letošnjega leta je podjetje napovedalo, da bo, v skladu s pobudo Science Based Targets, do leta 2030 zmanjšalo emisije toplogrednih plinov za 30 odstotkov.

Prihodnje leto podjetje pričakuje uresničitev trajnih ambicij varovanja okolja, ki se bodo pokazale v pobudi Kyocera's Target 2020, v kateri se podjetje zavezuje k odgovornemu ravnanju z okoljem s poudarkom na naslednjih treh ciljih:

• Prispevek k uresničevanju nizkoogljične družbe.
• Prispevek k uresničevanju družbe, ki temelji na recikliranju.
• Prispevek k uresničevanju družbe, ki sobiva z naravo.

Kyocera je od leta 2011 članica največje svetovne pobude za trajnostni razvoj podjetij UN Global Compact. Njeno aktivno članstvo je spodbudilo razvoj številnih aktivnosti za varčevanje z energijo, kot je na primer uporaba "zelenih zaves" na fasadah poslovnih stavb podjetij po vsem svetu. Ekološka strategija hlajenja je od uvedbe na številnih objektih korporacije Kyocera do leta 2007 nevtralizirala že več kot 100.000 kg CO2.

" Že od svoje ustanovitve si Kyocera prizadeva prevzeti vodilno vlogo pri zagotavljanju okolju prijaznih rešitev," je dejal Nobuki Takada, generalni direktor Marketinškega inovativnega centra v Kyocera Document Solutions Europe.

"Trajnost je v središču vseh prizadevanj Kyocere, okoljska listina pa nam pomaga, da to ohranjamo. Paleta izdelkov ECOSYS je ugledna in večkrat nagrajena serija izdelkov, ki pomaga pri zmanjšanju porabe energije. Drugi primer je energijsko varčen toner proizvajalca Kyocera, ki deluje pri 30° C nižji temperaturi kot običajni izdelki na trgu in zahteva manjšo porabo energije," je še dodal Takada.

Kyocera se podaja v novo obdobje, polno vznemirljivih priložnosti in izzivov. S predstavitvijo svoje prve naprave za produkcijski tisk TASKalfa Pro 15000c, je organizacija še naprej odločena voditi z zgledom. Kot pionir na trgu, je podjetje Kyocera več kot očiten dokaz, da lahko organizacije uspešno združujejo poslovni uspeh in trajnost v svetovnem merilu.

##

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2018, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,58 bilijona jenov (približno 14,9 milijarde USD). Kyocera se je uvrstila na seznam "Derwent Top 100 Global Innovators 2018-19", ki ga izdaja Clarivate Analytics in je na Forbesovi lestvici največjih javnih delnic na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 612 mesto. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si