O-STA

Daljinec NEO prejel prestižno mednarodno nagrado za oblikovanje

Frankfurt ob Majni, Ljubljana, 28. novembra 2019 - Na tekmovanju German Design Award, ki nagrajuje pionirske rešitve s področja oblikovanja, je daljinec NEO zmagal v kategoriji izdelkov s področja zabave. Nagrada "German Design Award 2020 - Excellent Product Design" za odličen dizajn izdelka je skupen dosežek partnerjev, Telekoma Slovenije in vodilnega avstrijskega podjetja na področju oblikovanja interaktivnih daljincev, ruwido, ter še eno v nizu priznanj, ki jih je v prvem letu po uvedbi na trg prejela platforma za pametno življenje NEO.

Ob razglasitvi daljinca NEO za enega od zmagovalcev v kategoriji zabave je 19-članska žirija tekmovanja German Design Award zapisala, da "kot minimalističen, futurističen in izstopajoč izdelek daljinec NEO predstavlja odgovor na najsodobnejše potrebe uporabnikov, hkrati pa pametno integrira sestavne dele blagovne znamke. Visokotehnološki elementi omogočajo glasovno upravljanje, kar zmanjšuje potrebo po tipkah in njim sicer pripadajoči prostor na izdelku, medtem ko osnovne funkcije ostajajo dostopne za intuitivno uporabo."

Oblikovanje daljinca NEO izvira iz značilnih modrih tonov, ki ponazarjajo blagovno znamko in njeno bistvo. "V Telekomu Slovenije vselej stopamo korak naprej. Daljinec NEO, ki smo ga zasnovali s podjetjem ruwido, v naše domove prinaša popolnoma novo izkušnjo in poenostavlja naša življenja. Dodali smo mu povsem nove funkcionalnosti, zmanjšali številko tipk in ga oblikovno dovršili. Daljinec omogoča glasovno upravljanje tako TV in ostalih vsebin kot naprav pametnega doma, nenazadnje pa tudi estetsko izstopa v naših dnevnih sobah," ob tem pravi Ranko Jelača, član uprave Telekoma Slovenije.

"Izjemno smo ponosni na naše sodelovanje s Telekomom Slovenije, s katerim delimo vrednote in vizijo v skupnem prizadevanju, da se dotaknemo čustev uporabnika," pa dodaja Ferdinand Maier, izvršni direktor ruwida.

Telekom Slovenije je konec leta 2018 predstavil platformo za pametno življenje NEO, s katero uporabniki televizijske in ostale vsebine ter naprave pametnega doma upravljajo na enem mestu, z glasom in to v slovenščini. Pri tem po svoji obliki in estetski dovršenosti izstopa daljinec NEO, ki temelji na tehnologiji Bluetooth Low Energy (BLE) ter omogoča enostavno in intuitivno uporabniško izkušnjo iskanja vsebin.

Svetovno nagrajena platforma za pametno življenje NEO je sicer med njegovimi uporabniki zaznana kot najboljša platforma za pametno življenje, ki razume potrebe uporabnikov ter vsebine združuje na enem mestu.

Poleg najnovejše nagrade je NEO v manj kot letu dni prejel osem prestižnih mednarodnih in domačih priznanj:

  • NEO je najboljša platforma v kategoriji produktnih tehnologij interneta stvari ali aplikacij ('Best IoT product technology or application'), uvrstila pa se je tudi v ožji izbor v kategoriji 'Best TV user experience' na tekmovanju za CSI Awards 2019;

  • NEO je prejel nagrado "Honoree" v kategoriji 'Tech For A Better World Product' na CES 2019;

  • NEO je bil uvrščen v ožji izbor v kategoriji 'Best TV Everywhere on Multi screen video' na tekmovanju CIA 2018 (Content Innovation Awards);

  • NEO je prejel znak visoko priporočljive (Highly Commended) storitve v kategoriji 'Best IoT/smart home or 5G Technology' in se uvrstil v ožji izbor v kategoriji 'Best TV everywhere or multi-screen video' na tekmovanju za CSI Awards 2018;

  • NEO je prejel bronasto priznanje za inovacije 2019 v osrednjeslovenski regiji, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije;

  • NEO je bil razglašen za najboljšo rešitev v kategoriji 'Uporaba naprednih tehnologij' na tekmovanju za nagrade WEBSI 2019, ki nagrajujejo digitalne presežke Slovenije.

O tekmovanju German Design Award

Tekmovanje German Design Award prepoznava in predstavlja edinstvene oblikovalske trende med prijavitelji, ki kreirajo napredek na področju oblikovanja. Nemške nagrade za oblikovanje so podeljene le projektom, ki resnično predstavljajo pionirski prispevek k nemški in mednarodni oblikovalski krajini. To zagotavlja neodvisna mednarodna žirija, ki izbira zmagovalce in ki je sestavljena iz strokovnjakov, ki so predstavniki oblikovalske stroke, industrije in izobraževanja.