O-STA

V Lipici se začenja praznično vzdušje z miklavževanjem in nizom prazničnih predstav

Z Miklavževanjem med več kot 300 belimi lipicanci se bo v nedeljo, 8. decembra, začelo praznično vzdušje v Kobilarni Lipica. Najlepše lipicance in njihove prijatelje, otroke, bo obiskal Miklavž s svojimi angeli in parklji. Seveda Miklavž ne bo pozabil na darilca za vse najmlajše, ki si bodo ogledali praznično predstavo Zgodba o Lipici.

Obiskovalci Lipice bodo ves dan spoznavali skrivnosti zimskega življenja lipicancev. Podali se bodo lahko na zimske vožnje s kočijo, medtem ko bodo otroci lahko spoznavali in jahali ponije. Ob 15. uri bodo čudoviti beli konji zanje pripravili praznično predstavo Zgodba o Lipici. Ogledal si jo bo tudi Miklavž, ki seveda ne bo pozabil na darilca za vse najmlajše.

Praznično vzdušje med 300 belimi lipicanci se bo nadaljevalo v prihodnjih decembrskih dneh. Na Štefanovo, 26. decembra, bodo v Lipici obudili tradicijo blagoslova konj in pripravili praznični dan za ljubitelje konj in konjeništva. Vstop v kobilarno bo prost, k pestremu dogajanju pa bodo prispevali tudi ljubitelji jeklenih konjičkov na dveh kolesih iz zavoda Beli angeli.

Štefanovo bo tako priložnost za stik z belimi lipicanskimi konji, ogled prikaza podkovanja, vožnje s kočijo in obisk pestrega dogajanja. Praznično vzdušje bo doseglo vrhunec ob 15. uri s predstavo Zgodba o Lipici.

Priložnost za nepozabna družinska doživetja z elegantnimi lipicanci ob ogledu predstave Zgodba o Lipici bo tudi v nedeljo, 29. decembra, nato pa že prvi dan novega leta in petega januarja 2020. Tako se bo novo leto 2020, v katerem bo Kobilarna Lipica praznovala 440. obletnico, začelo v znamenju lepote in iskrivosti čudovitih belih lipicancev.

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Mitja Božič, Alenka Slavinec

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-nCUrzvLlG9

Več informacij o Miklavževanju: http://bit.ly/2Dn3C9n

Več informacij o decembrskem dogajanju v Lipici: http://bit.ly/2XQ2ggK

Priložnost za prvi stik z lipicanci bo tudi v nedeljo, 1. decembra, ob 15. uri na predstavi Zgodba o Lipici in vse decembrske sobote ob 11. uri, ko bodo lahko obiskovalci doživeli uradni trening z lipicanci. V torek, 3. decembra, pa se bo Kobilarna Lipica znova pridružila pobudi slovenskih kulturnih ustanov Ta veseli dan kulture. Na ta dan bo vstop v kobilarno prost.