O-STA

Beli lipicanci so v Lipico pripeljali Miklavža in darila za vse otroke

Miklavževanje v Lipici. Foto Kobilarna Lipica - Mediaspeed
Miklavževanje v Lipici. Foto Kobilarna Lipica - Mediaspeed
Miklavzevanje v Lipici. Foto Kobilarna Lipica - Mediaspeed
Jaslice v Lipici. Foto Kobilarna Lipica -Mediaspeed
Lipica. Foto Mitja Božič
Lipica. Foto Mitja Božič

Beli lipicanci so včeraj v Lipico pripeljali Miklavža in darila za vse otroke, ki so si ogledali praznično predstavo Zgodba o Lipici. Tako se je v Lipici začelo čarobno decembrsko vzdušje, ki se bo nadaljevalo z nizom prazničnih predstav v dneh od 26. decembra do 5. januarja.

Miklavž si je včeraj ogledal praznično predstavo Zgodba o Lipici in obdaroval vse otroke, ki so preživeli praznično nedeljo med več kot 300 lipicanci. Obiskovalci Lipice so spoznavali skrivnosti zimskega življenja lipicancev, podali so se na zimske vožnje s kočijo in si ogledali razstavo jaslic iz zbirke režiserja Gregorja Tozona.

Praznično vzdušje med belimi lipicanci se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih decembrskih dneh. Na Štefanovo, 26. decembra, bodo v Lipici obudili tradicijo blagoslova konj in pripravili praznični dan za ljubitelje konj in konjeništva. Vstop v kobilarno bo prost. Štefanovo bo tako priložnost za stik z lipicanci, ogled prikaza podkovanja, vožnje s kočijo in obisk pestrega dogajanja. Praznično vzdušje bo doseglo vrhunec ob 15. uri s predstavo Zgodba o Lipici.

Priložnost za nepozabna družinska doživetja z elegantnimi lipicanci ob ogledu predstave Zgodba o Lipici bo tudi v nedeljo, 29. decembra, nato pa že prvi dan novega leta in petega januarja 2020. Tako se bo novo leto 2020, v katerem bo Kobilarna Lipica praznovala 440. obletnico, začelo v znamenju lepote in iskrivosti čudovitih lipicancev.

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Mitja Božič

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-3GlFok87pW

Več informacij o decembrskem dogajanju v Lipici: http://bit.ly/2XQ2ggK