O-STA

PW Power Systems bo Portoriku pričaral svetlejše praznike

Premična sredstva proizvodnje električne energije bodo hkrati zavarovala električno omrežje in dodatne obnovljive vire energije.

GLASTONBURY, Conn.--(BUSINESS WIRE)-- PW Power Systems (PWPS), vodilni ponudnik rešitev proizvodnje energije z izvorom v letalstvu, je sporočil, da ima PREPA (portoriški urad, pooblaščen za električno energijo) tri plinske turbine PWPS FT8® MOBILEPAC®, ki so pripravljene za delovanje. Mobilne enote plinskih turbin z močjo 30 megavatov so sedaj na voljo v nujnih primerih proizvodnje energije ter za zaščito omrežja za podporo portoriškemu načrtu okoljske trajnosti. PWPS je izrazil svojo podporo korporaciji ARG Precision Corporation, ki je zaključila namestitev na ključ plinskih turbin FT8 MOBILEPAC z dvema različnima vrstama goriva v elektrarni Palo Seco v mestu Toa Baja.

Guvernerka Portorika Wanda Vazquez je dejala: "Trije generatorji omogočajo hitri odziv v primeru nesreče ali situacije, ko izgubimo energijo v metropolitanskih območjih. V osmih do desetih minutah lahko sistem napolnimo z energijo in zagotovimo elektriko približno 40.000 strankam. Ključne storitve, kot so recimo bolnišnice v metropolitanskem območju, bodo prav tako podprte."

"Trije mega generatorji lahko zadostijo potrebam odjemalcev, kot so regionalna bolnišnica Bayamón ter zdravstvena domova Río Piedras in Golden Mile v okrožju Hato Rey, prav tako pa lahko tudi podpirajo vsakodnevno delovanje mednarodnega letališča Luis Muñoz Marín na področju Isla Verde," je potrdil Jose Ortiz, izvršni direktor urada PREPA. "Čeprav se fizično nahajajo v elektrarni Palo Seco, je njihova oprema premična ter se tako lahko prenese na izolirana območja, ki tekom izrednih razmer nimajo prenosne zmogljivosti," je dodal Ortiz.

"Medtem ko Portoriko spreminja svojo arhitekturo omrežja, dostopnost, ki jo vnašajo plinske turbine FT8 MOBILEPAC, takoj pomiri nelagodje urada PREPA in njegovih strank," je dejal predsednik in glavni izvršni direktor podjetja PWPS Raul Pereda. "Dolgotrajno gledano, je ta tehnologija večplastna rešitev, ki pomaga doseči stabilnost v primeru skrajnih vremenskih pojavov ter omogoči uradu PREPA, da sledi integraciji z novim standardom nabora obnovljivih virov energije. Energetska učinkovitost te tehnologije in njen hitri takojšnji odziv na potrebe nudita precejšnjo fleksibilnost, ko smo postavljeni pred izziv negotovih ocen potrebne energije in zanesljivih zalog, ko Portoriko to najbolj potrebuje."

O PW Power Systems

PW Power Systems LLC (PWPS) je podjetje iz skupine MHPS Americas s sedežem v mestu Lake Mary na Floridi. PWPS je ekskluzivno uporabil napredno tehnologijo letalskih motorjev Pratt & Whitney®, jo edinstveno vpel v rešitve kompleksnih energetskih sistemov ter tako postal vodja na področju industrije proizvodnje energije. PW Power Systems ima več kot 2000 plinskih turbin z izvorom v industriji, ki so nameščene v več kot 50 državah po vsem svetu, hkrati pa se odlikuje tudi pri popravilu in obnovi plinskih turbin. Nabor motorjev plinskih turbin podjetja PWPS nudi konkurenčne, učinkovite in fleksibilne proizvode, ki proizvedejo med 30 in 140 megavatov energije.



Generator plinske turbine FT8® MOBILEPAC® je izredno učinkovit in se z lahkoto prenaša po zemlji, morju in zraku. Njegova edinstvena oblika omogoča hitro mobilizacijo in demobilizacijo z minimalno ekipo in opremo.

Podjetje PW Power Systems se trudi, da proizvaja visokokakovostne rešitve za porazdeljen energetski trg, ki povečujejo energetsko produktivnost in zanesljivost ter omogočajo poslovne prihranke za stranke. Za več informacij prosimo obiščite www.pwps.com.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191205005154/en/

Kontakti

Stefan Zavatone, vodja oddelka za marketing in komunikacije
860-368-5499
stefan.zavatone@pwps.com


Vir: PW Power Systems