O-STA

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih. Zastavljen cilj bodo uresničili z vlaganjem v številne projekte, ki jih podpirajo priznane okoljske organizacije. V novem letu bodo lahko vsi potniki, ki potujejo poslovno in tisti, ki potujejo zasebno, ter zaposleni v letalski družbi Air France po Franciji potovali na okolju prijazen način. Skupaj to predstavlja več kot 450 letov in 57.000 potnikov dnevno. Obenem pa so predstavniki Air France napovedali nov cilj za naslednje desetletje, in sicer do leta 2030 zmanjšati porabo goriva za najmanj 3 litre na 100 kilometrov na posameznega potnika.

Na poti do trajnostnega letalskega sektorja

Air France je že sprejel odločitev, da bo ob koncu leta 2019 na krovu svojih letal odpravil uporabo plastičnih predmetov za enkratno uporabo, kot so skodelice, jedilni pribor, mešalci in drugi, kar predstavlja 1.300 ton plastike na leto. Poleg tega so se usmerili tudi v iskanje rešitev za trajnostni razvoj letalskega sektorja. Air France bo namreč na dnevni ravni vlagal v raziskave in inovacije za okolju prijazne alternative. S fundacijo Solar Impulse nameravajo pospešiti implementacijo gospodarskih in okoljskih rešitev v letalskem sektorju. Varčne inovacije s področja emisij, ravnanja odpadkov in zmanjšanja hrupa bodo dostopne celotni letalski industriji.