O-STA

Mary Kay poglablja svojo predanost globalnemu opolnomočenju žensk na forumu o Globalnem dogovoru ZN o enakopravnosti spolov

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Mary Kay Inc., podjetje predano opolnomočenju žensk in spodbujanju podjetništva med ženskami, je poleg Warner Bros., Qualcomma in drugih, pred kratkim obravnavalo ekonomske, družbene in trajnostne koristi globalne enakosti spolov na dogodku o Globalnem sporazumu ZN za enakopravnost spolov, ki ga je organizirala Mreža za globalni sporazum ZDA v Los Angelesu, v zvezni državi Kaliforniji. Regionalni dogodek so priredili v prostorih Metro Headquarters v One Gateway Plaza, povabljenci pa so na njem preučevali načine, kako lahko podjetja ukrepajo v skladu s petim trajnostnim razvojnim ciljem (SDG 5), da spodbujajo enakopravnost spolov na delovnem mestu, na trgu in v skupnosti.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20191212005594/en/

Deborah Gibbins, glavna operativna direktorica v Mary Kay, s Sandeepom Khagramom, generalnim direktorjem in dekanom Thunderbird School of Global Management, Arizona State University (Foto: Mary Kay Inc.)

Globalni sporazum, ki ima tudi podporo direktorjev, je praktičen okvir za razvoj, izvajanje in razkrivanje trajnostnih politik in praks, ki udeležencem ponuja širok spekter delovnih tokov, upravljavskih orodij in virov, ki so zasnovani za spodbujanje trajnostnih poslovnih modelov in trgov. Z več kot 10.000 udeleženci v podjetjih in drugimi zainteresiranimi stranmi iz več kot 160 držav, ki sodelujejo v 68 državnih mrežah, je to največja prostovoljna korporativna trajnostna pobuda na svetu.

SDG 5 se sklicuje na petega od ciljev za trajnostni razvoj ZN, ki so jih leta 2015 sprejele vse države članice ZN kot univerzalni poziv k ukrepanju za odpravo revščine, zaščito planeta in zagotavljanju miru in blaginje za vse do leta 2030. SDG 5 se osredotoča na odpravljanje vsakršne diskriminacije žensk in deklet, ki ni le temeljna človekova pravica, ampak tudi ključ do trajnostne prihodnosti. Dokazano je, da opolnomočenje žensk in deklet spodbudi gospodarsko rast in razvoj.

"Mary Kay se že od svoje ustanovitve leta 1963 strastno zavzema za pravice žensk po vsem svetu in njihovo opolnomočenje," je dejala Deborah Gibbins, glavna operativna direktorica Mary Kay, Inc. "Dogodki, kot je Globalni dogovor ZN za enakost spolov, spodbujajo pogovor med vodji v podjetjih in skupnosti, da se zavejo, kako lahko dosežemo in spodbujamo smiselne spremembe, ki bodo pripeljale k izpolnjevanju cilja SDG 5."

Gibbins je sodelovala na dogodku ZN v okviru panela, ki obravnava upravljanje podjetij in enakost spolov. Na panelu so se ji pridružili Kim Williams, izvršna podpredsednica in glavna finančna direktorica Warner Bros. Entertainment, in Rashmi Char, podpredsednica inženiringa družbe Qualcomm. Panel je povezovala Holly Smithson, izvršna direktorica Athene. Nagovorila jih je tudi Nina Hachigian, namestnica župana Los Angelesa, odgovorna za mednarodne zadeve.

"Enakost spolov na delovnem mestu koristi vsem," je dodala Gibbins. "Pozivam tudi druga podjetja, da javno naznanijo, da bodo vzpostavila enakopravnost spolov z zaposlovanjem, razvojem in spodbujanjem žensk ter s spodbujanjem ženskega vodstva v svojih organizacijah. ZN Ženske pravi, da bi s trenutnim tempom enakopravnost spolov na vodilnih položajih dosegli šele v 140 letih. Lahko smo boljši in moramo biti boljši. Ta dogodek je pomemben korak pri sodelovanju z drugimi v poslovnem, naložbenem, vladnem in akademskem sektorju, ki do reševanja tega vprašanja gojijo enako strast kot mi."

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih rušiteljic steklenega stropa, je svojo kozmetično podjetje ustanovila pred več kot 56 leti s tremi cilji: razviti dobre priložnosti za ženske, ponuditi mamljive proizvode in izboljšati svet. Te sanje so prerasle v večmilijardno družbo, ki ima v skoraj 40 državah več milijonov prodajalcev. Mary Kay vlaga v znanost, ki stoji za lepoto, in izdeluje najsodobnejšo kozmetiko za nego kože, ličila, prehranska dopolnila in dišave. Mary Kay je predana opolnomočenju žensk in njihovih družin prek partnerstev z organizacijami iz vsega sveta, podpiranja raziskav na področju raka, zaščite žrtev družinskega nasilja, polepševanja naših skupnosti in spodbujanja otrok, naj sledijo svojim sanjam. Prvotna vizija Mary Kay Ash - ena šminka na enkrat - se še vedno blešči. Za več informacij obiščite spletno stran MaryKay.com.

Za izvirno različico sporočila obiščite businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191212005594/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Multimedijske vsebine

Foto

Deborah Gibbins, glavna operativna direktorica v Mary Kay, s Sandeepom Khagramom, generalnim direktorjem in dekanom Thunderbird School of Global Management, Arizona State University (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Panel o enakopravnosti spolov. Od leve proti desni: Kim Williams, izvršna podpredsednica in glavna finančna direktorica Warner Bros. Entertainment, Rashmi Char, podpredsednica inženiringa družbe Qualcomm, Deborah Gibbins, glavna operativna direktorica pri Mary Kay, in Holly Smithson, izvršna direktorica pri Athena (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Deborah Gibbins, glavna operativna direktorica pri Mary Kay, med panelom o vodenju in enakopravnosti spolov (foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Adam Gordon, direktor za sodelovanje pri Ameriški mreži za Globalni dogovoru ZN (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Lauren Gula, višja vodja za družbeno vzdržnost in opolnomočenje žensk, Globalni dogovor ZN (Foto: Mary Kay Inc.)

Photo

Nina Hachigian, podžupanja Los Angelesa odgovorna za mednarodne zadeve (Foto: Mary Kay Inc.)

Photo

Sue Allchurch, vodja stikov, Globalni dogovor ZN (Foto: Mary Kay Inc.)