O-STA

Podelitev certifikatov znanja drugi generaciji Akademije za poslovni protokol

V četrtek, 12. decembra 2019, je bila popoldne v Vili Bled na Bledu slovesna podelitev certifikatov druge generacije Akademije za poslovni protokol, ki jo je ustanovila nekdanja dolgoletna šefinja Protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem.

26 slušateljev je po opravljenem izpitu prejelo certifikate znanja vrhunske šole sodobnega poslovnega protokola. Tudi letošnjo podelitev je vodil televizijski voditelj Boštjan Romih, slušateljice in slušatelji so prisluhnili tudi govoru dekanje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem prof. dr. Mari Cotič, ki je izpostavila pomen vseživljenjskega učenja, ki prinese nove kompetence, oplemeniti znanja in predstavlja eno najboljših naložb v prihodnost. Dogodek je še glasbeno popestril Orkester Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem pod vodstvom mentorja in dirigenta Vladimirja Batiste.

Akademija za poslovni protokol, ki deluje na podlagi visokih strokovnih in izobraževalnih standardov, odprtega in temeljitega prenosa znanja in izkušenj, je prva šola na področju poslovnega protokola v Sloveniji. V petdesetih urah programa, ki ga je večinoma izvajala Ksenija Benedetti, so na šoli gostovali tudi drugi predavatelji in strokovnjaki: Slavko Bobovnik, Elen Batista Štader, dr. Janez Bogataj, Lea Pisani, Sebastian Cavazza in Igor Šimac. Šolanje tretje generacije se prične septembra 2020 in bo potekalo enkrat tedensko do srede decembra 2020. Prostih je še 10 mest. Več informacij najdete na www.protokol.si.

Nekateri odzivi slušateljic:

"V relativno kratkem času izobraževanja smo pridobili maksimalno podajanje novih znanj s področja protokola. Izobraževanje bi priporočila vsem, ne le zaradi boljše samopodobe in samozavesti na delovnem mestu, ta znanja nam koristijo tudi v zasebnem življenju."

Meta Štajer, Pivovarna Laško Union d. o. o.

"Ksenijo Benedetti sem poslušala že na enemu od njenih enodnevnih predavanj, ki pa nikakor ne morejo dati tega, kar da Akademija za poslovni protokol. Njene izkušnje so za vse nas neprecenljive. Prepričana sem, da bi te vsebine moral slišati vsak človek, toliko bolj tisti, ki zasedejo vodilna mesta. Veseli me, da se je Ksenija Benedetti odločila svoje znanje in bogate izkušnje deliti naprej. S tem zagotovo dviga raven osebne kulture vsakega posameznika, na dolgi rok pa tudi širše družbe. "

Brigita Petric, Slovenska policija

"Gospa Ksenija Benedetti = protokol. Znanje podaja z lahkoto in ga slušateljem prenese tako, da ga kar posrkaš. Ko ga zaključiš, dihaš protokol."

Senka Šmarčan, Agencija za trg vrednostnih papirjev

"Akademija za poslovni protokol ni le akademija protokola, ampak akademija za življenje."

Luka Pascal Cavazza, študent

"Izjemna priložnost za učenje od vrhunskih poznavalcev različnih strok na enem mestu, sproščeno vzdušje, odlična organizacija ter neprecenljiva popotnica za nadaljnje uspešno in samozavestno delo."

Karolina Rakovec, študentka na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani

"Izredno sem hvaležna za ponujeno priložnost učiti se poslovnega protokola neposredno od gospe Ksenije Benedetti. Dobrosrčno nam je podajala svoje znanje in izkušnje. Je ena in edina. Prepričana sem, da bomo po njenem zgledu delovali sleherni dan. Hvala še enkrat. Enkratna izkušnja."

Marjeta Forniz, Ortopedska bolnišnica Valdoltra

Več informacij:

Ksenija Benedetti: ksenija.benedetti@pef.upr.si

Fotografije:

Teja Perčič