O-STA

Nove lastnosti knjižnih skenerjev CZUR

Ljubljana, 16. 12. 2019 - Kitajski proizvajalec knjižnih (Over-head) skenerjev je nadgradil programsko opremo in ponudil kar nekaj novosti. Nova verzija, med drugim, prinaša povečano hitrost skeniranja, dokumente, obdelane s programom za prepoznavanje besedila (OCR) pa lahko sedaj izvozite tudi v txt formatu.

Optični bralniki CZUR spadajo v kategorijo nekontaktnih skenerjev, pri katerih v procesu branja predloge materiali za skeniranje niso v neposrednem stiku s skenirno enoto. Naprava deluje kot fiksiran fotoaparat, ki zajame posnetek predmeta skeniranja od zgoraj (Over-head). Zato lahko uporabniki s skenerji CZUR skenirajo ne le posamezne papirne dokumente, ampak tudi ukrivljene predloge, kot so na primer knjige, predmeti ali tekstil.

Poleg tega pa je skeniranje s tovrstnimi napravami izjemno hitro. Nekontaktni optični bralniki naenkrat zajamejo celotno stran oziroma predmet skeniranja. Na primer, skeniranje barvne slike s ploskim skenerjem lahko traja minuto ali več, s knjižnim skenerjem CZUR ET16 Plus pa je celoten proces zajema končan v največ dveh sekundah.

Največjo vrednost za uporabnike predstavlja pametna programska oprema za procesiranje slik. Po zaslugi edinstvene tehnologije ravnanja ukrivljenih strani "Curve Flatten", predstavljajo skenerji CZUR novost na področju skeniranja knjig. Tehnologija omogoča napravi učinkovito skeniranje vezanih dokumentov in se ponaša z robustno programsko opremo in najsodobnejšimi funkcijami.

"Skenerje CZUR odlikuje širok razpon uporabnosti, saj z njimi lahko skenirate dokumente vseh formatov, do velikosti A3," je izjavil Ciril Kraševec, direktor podjetja Xenon forte. "Zaradi njihove zasnove, vezanih dokumentov, kot so na primer knjige ali revije, ni potrebno razvezati, obenem pa zmogljiva programska oprema omogoča številne možnosti obdelave. S funkcijo optičnega prepoznavanje besedila (ABBYY OCR) z enim klikom prenesete skeniran dokument v datoteko Txt, Word, Excel, PDF ali TIFF, katere je možno spreminjati in po njih iskati."

Še več novosti pa prinaša zadnja nadgradnja operacijskega sistema z oznako 4.6. Nastavitvam parametrov skeniranja v načinu obdelave samostojne strani [Flat Single Page] je bila dodana pametna optimizacija črnih obrob. Obrezanje robov je bilo dodano za nastavitve parametrov v metodah obdelave [Flat Single Page] in [Facing Pages]. Dodan je nov format Txt za shranjevanje dokumentov, ki so bili obdelani s programom za prepoznavanje besedila in nov prednastavljen način zajema [Image Mode], ki je namenjen skeniranju slik/fotografij. V knjižnem načinu skeniranja pa od sedaj lahko pri skupinski obdelavi [Batch-Crop] izbirate med fiksno širino strani in prilagodljivim načinom [Free Adjust].

Nadgradnjo operacijskega sistema z oznako CZUR Scanner 4.6 for Windows najdete na spletnem naslovu https://www.czur.com/support.

Več informacij o knjižnih skenerjih CZUR dobite na naslovu http://www.xenon-forte.si/Re%C5%A1itve/Strojna-oprema/Skenerji/CZUR.

###

O podjetju CZUR

CZUR je visoko tehnološko podjetje iz Shenzhena na Kitajskem, ki je usmerjeno v izdelavo pametnih rešitev za podjetja in domače uporabnike. Trgu so se predstavili s pametno rešitvijo za hitro skeniranje vezanih dokumetov, na primer knjig, in drugih oblik dokumentov. Prodajni program poleg skenerjev sestavljajo še programska oprema za osebne računalnike, storitve v oblaku, aplikacije za mobilne naprave in razvoj posebnega algoritma za skenerje. Prodajna mreža, ki jo sestavlja več kot 50 distributerjev v več kot 30 državah,se ves čas dopolnjuje. CZUR v Sloveniji zastopa podjetje Xenon forte d.o.o..


O podjetju Xenon forte d.o.o.

Xenon forte d.o.o. je podjetje s skoraj trideset-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon forte Montenegro in Xenon forte d.o.o. Sarajevo skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera, Synology, CZUR, Trodat in KAI na področju Republike Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Črne gore. Dejavnost podjetja je distribucija in prodaja izdelkov informacijske in komunikacijske tehnologije ter storitev na tem področju. Glavni program je distribucija in prodaja tiskalnikov, večopravilnih naprav in storitev upravljanja z dokumenti japonske korporacije Kyocera. Podjetje Xenon forte sodeluje s korporacijo Kyocera že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si