O-STA

Z dobrodelnimi sredstvi za socialno ogrožene zaključujemo leto

Velenje, 17. december 2019 - V Mestni občini Velenje smo se odločili, da bomo Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Celje donirali 2 tisoč evrov za nakup vozila, ki ga društvo nujno potrebuje za prevoz slepih in slabovidnih iz celotne regije. Prav tako bomo dodatnih 5 tisoč evrov donirali Odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje, oni pa bodo sredstva razporedili med tiste, ki to najbolj potrebujejo. V dobrodelne namene bomo tako ob koncu letošnjega leta namenili skupaj 7 tisoč evrov.

Nekaj sredstev smo letos namenoma privarčevali, saj smo organizirali manj županovih sprejemov kot pretekla leta, zato bomo ta sredstva namenili za dobrodelne namene. Želimo si, da bi v domove vseh naših občank in občanov, tudi tistih na socialnem robu, prinesli nekaj prazničnega vzdušja in jim vsaj malo olajšali trenutne življenjske razmere.

Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje smo na pobudo župana Bojana Kontiča ustanovili že leta 2009 z namenom, da bo uravnoteženo skrbel in koordiniral dobrodelne aktivnosti za pomoč posameznikom, družinam in skupinam.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Celje bo v ponedeljek, 23. decembra, ob 15. uri na sedežu društva (Mariborska cesta 210c, Celje) pripravilo slavnostni prevzem novega osebnega kombiniranega vozila za prevoz slepih in slabovidnih oseb, ki ga bo sofinancirala tudi naša občina.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
.........................................................................................................................