O-STA

Kakšne so vaše novoletne zaobljube?

Konec leta je primeren čas, da se zazremo vase. V mislih ponovimo vse nam pomembne dogodke v preteklem letu ter se nasmehnemo drobnim spodrsljajem. Nihče ni popoln, pogum je tisti, ki šteje.

Strokovnjaki ocenjujejo, da le 8 % ljudi uspe uresničiti vse novoletne zaobljube samemu sebi. Pravijo, da si moramo namesto nerealnih zaobljub postaviti dolgoročnejše cilje, ki naj bodo opremljeni s postopnimi koraki, kako do njih. Natančnejši, ko bomo pri opisovanju svojih korakov na poti do cilja, verjetneje bo, da bomo želeno tudi dosegli. Pripravili smo primer novoletne zaobljube ter recept za njeno uresničitev. Da v letu 2020 res ne boste imeli nobenega izgovora več!

Mojčina novoletna zaobljuba: "V letu 2020 bom več časa posvetila sebi in svojemu dobremu počutju."

5 korakov do uresničitve:

  1. Vsak dan bom na urnik poleg nujnih opravil umestila tudi trenutek zase. Vsaj pol ure na dan bo samo mojih. Za tek na prostem, tajsko masažo hrbta ali kavo s prijateljico.

  2. Vsak četrtek popoldne bom izklopila svoj mobilni telefon. Ne bom si dovolila, da me družbena omrežja obvladujejo do te mere, da pozabljam nase. Namesto tega bom svoje četrtkove popoldneve brez telefona izkoristila za obisk savne ali vodeno vadbo joge.

  3. Bolj bom pozorna na kakovost živil, ki jih zaužijem. Trgovine so polne najrazličnejših dobrot z vsega sveta. Zavestno bom kupovala živila slovenske pridelave, ki do mojega krožnika pridejo po najkrajši možni poti. Polnega okusa, vitaminov in barv.

  4. Svoj prosti čas bom izkoristila preudarno. Tudi če službene in družinske obveznosti od mene zahtevajo, da jim posvetim kar nekaj ur dnevno, mi še vedno ostane nekaj prostega časa. Ne bom dovolila, da je utrujenost izgovor za posedanje pred televizijo. Namesto tega si bom naslikala novo sliko za v dnevno sobo.

  5. Namesto dolgega oddiha si bom privoščila več manjših. V novem letu bom pogosteje podaljšala kakšen vikend in si privoščila prebujanje ob pogledu na morje ter razvajanje blizu doma.

Več informacij: www.lifeclass.net, 05 692 90 01, booking@lifeclass.net