O-STA

EV Growth zaključil financiranje 250 ameriških milijonov dolarjev vrednega sklada

· Sklad tveganega kapitala dosegel končno mejo 250 milijonov ameriških dolarjev

· Sklad je končno mejo dosegel, potem ko je cilj prvotno postavil pri 150 milijonih dolarjev

· Z dvema skladoma namerava vložiti 325 milijonov dolarjev v zagonska podjetja v Jugovzhodni Aziji, tako v semenski kot v rastni fazi

SINGAPUR--(BUSINESS WIRE)-- EV Growth, sklad tveganega kapitala s sedežem v Singapurju, je dosegel končno mejo prvega kroga financiranja 250 milijonov ameriških dolarjev, kar presega prvotno postavljen cilj 150 milijonov dolarjev. Ta mejnik je rezultat pristopa novih komanditistov, med katere spada več azijskih družinskih podjetij in dva izmed največjih državnih naložbenih skladov v Aziji.

Ta izjava za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Izvirnik je na voljo na naslovu: https://www.businesswire.com/news/home/20191230005362/en/

Ekipa EV Growth. (Foto: Business Wire)

EV Growth, ki je zaživel marca 2018 kot skupni podvig med East Ventures, SMDV in Yahoo! Japan Capital, se osredotoča na zagotavljanje kapitala za rast zagonskim podjetjem v Indoneziji in drugod po Jugovzhodni Aziji ne glede na panogo. Družbo vodijo trije partnerji: Willson Cuaca iz East Ventures, Roderick Purwana iz SMDV in Shinichiro Hori iz Yahoo! Japan Capital.

EV Growth je doslej vlagal v različne panoge v Jugovzhodni Aziji. Med nedavne naložbe spadajo:

· Ruangguru, vodilna družba v Indoneziji na področju izobraževalnih tehnologij: 150 milijonov dolarjev serije C

· Sociolla, vodilna družba v Indoneziji na področju lepotnih tehnologij: 40 milijonov dolarjev serije D

· Regionalno zagonsko podjetje za programe zvestobe Shopback: 40 milijonov dolarjev

· Indonezijska družba za logistiko nabavne verige Warung Pintar: 27.5 milijonov dolarjev serije B

· Indonezijska platforma za tovorne prevoze in skladiščenje Waresix: 14 milijonov dolarjev serije A

Izvedenih je bilo tudi nekaj večjih naknadnih financiranj, med drugim dva kroga financiranja indonezijskih samorogov Tokopedia in Traveloka, indonezijske družbe za kreditiranje malih in srednjih podjetij Koinworks, indonezijske premijske verige spletnih in fizičnih prodajaln kave Fore Coffee in vodilne indonezijske medijske družbe IDN Media.

EV Growth je doslej v dvajsetih poslih naložil več kot 50 odstotkov svojih sredstev. 80 odstotkov naložb v portfelju EV Growth je v Indoneziji, kjer skladova interna stopnja donosnosti znaša 36 odstotkov.

Willson Cuaca, komandist sklada EV Growth in soustanovitelj družbe East Ventures, je dejal: "V Jugovzhodni Aziji je trenutno prelomno obdobje in srečo imamo, da smo prišli zgodaj. Operativne izkušnje naše družbe, hitrost sklepanja poslov, lokalno znanje in regionalne mreže so nam pomagale pridobiti nekaj najboljših poslov v regiji. V zagonska podjetja v Jugovzhodni Aziji nameravamo vložiti 325 milijonov dolarjev, pri čemer bomo raven financiranja aktivno prilagajali velikosti, vlagali pa bomo tako v semenski fazi kot v fazi rasti."

Ker ima dva sklada, lahko East Ventures podpira celoten ekosistem zagonskih podjetij in je konsistentna, dolgoročna ter prijazna do ustanoviteljev. East Ventures je tako na primer dolgotrajna podpornica Ruangguruja, kjer je bil Willson Cuaca član upravnega odbora od začetne faze in je sodeloval pri semenski fazi leta 2014. East Ventures je pomagala pri naslednjem krogu financiranja in nudila podporo še naprej preko sklada EV Growth, preko katerega je nedavno zagotovila 150 milijonov dolarjev kapitala serije C.

"Ponosni smo, da je naša partnerka East Ventures. Willson Cuaca iz EV Growth v nas verjame že od vsega začetka in nam je leta 2014 zagotovil semenski kapital. Hvaležni smo, da nas EV Growth podpira in da je sodeloval v zadnjem, 150-milijonskem krogu financiranja. Še naprej izkazujemo močno zavezo družbi East Ventures in se veselimo, da bomo s skupnim delom segli še višje," je dodal Adamas Belva Syah Devara, glavni izvršni direktor in soustanovitelj Ruangguruja.

O EV Growth

EV Growth je skupni sklad East Ventures, SMDV in Yahoo! Japan Capital, ki se osredotoča na zagotavljanje kapitala za rast zagonskih podjetij v Indoneziji ter drugod v Jugovzhodni Aziji ne glede na panogo. EV Growth ima eno izmed največjih mrež družb in partnerjev v regiji in je od prvega zaključka financiranja aprila 2018 kapital doslej vložil v več kot 20 podjetij v svojem portfelju.

EV Growth si prizadeva premostiti vrzeli v tveganem financiranju rasti, končni cilj pa je ustvariti raznoliki portfelj tehnoloških družb v Jugovzhodni Aziji, ki so v fazi zgodnje rasti in vodilne na svojih področjih. S pomočjo poglobljenega poslovnega znanja Sinarja Masa, ugledom družbe East Ventures kot ene izmed največjih vlagateljic v semenski fazi in seriji A ter dolgimi izkušnjami družbe Yahoo! Japan Capital v spletni industriji ima EV Growth najboljši dostop in vpogled v prihajajoče trende in priložnosti v tej panogi.

O East Ventures

East Ventures, ustanovljena leta 2009, je družba tveganega kapitala, ki vlaga v podjetja v zgodnji fazi ne glede na panogo. Družba je v Jugovzhodni Aziji doslej podprla že več kot 170 podjetij, ki so prisotna v Indoneziji, Singapurju, na Japonskem, v Maleziji, na Tajskem in v Vietnamu.

Kot zgodnja podpornica zagonskega ekosistema v Indoneziji je East Ventures prva vlagateljica v dva indonezijska samoroga, družbi Tokopedia in Traveloka. V svojem portfelju ima med drugim družbe Mercari, Warung Pintar, Fore Coffee, Disdus (ki jo je prevzel Groupon), Kudo (ki jo je prevzel Grab), Loket (ki jo je prevzel Gojek), Tech in Asia, Omise, IDN Media, Ruangguru, MokaPOS, ShopBack in CoHive.

Leta 2018 je East Ventures z namenom nadaljnje podpore in izkoriščanja priložnosti svojega ekosistema oblikovala sklad za naložbe v fazi rasti, imenovan EV Growth. Leto kasneje jo je Preqin razglasil za najbolj konsistentno donosno družbo tveganega kapitala na globalni ravni in najbolj aktivno vlagateljico v Jugovzhodni Aziji in Indoneziji.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191230005362/en/

Kontakti

Za medije
Gladys Nathania, odnosi z mediji, East Ventures
Telefon: +62 81319301170, e-pošta: Gladys@east.vc

Vir: EV Growth

Multimedijske vsebine