O-STA

Novo leto so v ljubljanski Operi dočakali z napitnico iz Traviate

Ljubljana, 1.1.2020 - Občinstvo ljubljanske Opere in baleta je polnoč dočakalo s kozarčkom penine ob najbolj znani napitnici iz Verdijeve Traviate, ki sta jo v družbi vseh nastopajočih solistov in zbora zapela Urška Arlič Gololičič in Branko Robinšak. Po zdravici pa so noč podaljšali še s plesom na odru ob pop zasedbi Nuške Drašček Rojko.

V SNG Opera in balet Ljubljana so si letos zamislili Novo leto dočakati malo drugače kot preteklo leto. Oblikovali so privlačen koncertni spored priljubljenih opernih napevov in plesnih odlomkov v katerih so nastopali izvrstni operni in baletni solisti. Orkestru je dirigirala velika umetnica Yi-Chen Lin, ena najobetavnejših in najbolj nadarjenih kitajskih dirigentk vseh časov.

V koncertnem programu, ki je bil sestavljen iz dveh delov in s pogostitvijo so skupaj z zborom in orkestrom nastopili operni in baletni solisti: sopranistka Martina Zadro, mezzosopranistka Nuška Drašček Rojko, tenorista Andrej Debevec in Branko Robinšak, baritonist Jože Vidic, balerine Rita Pollacchi, Ana Klašnja in Nina Noč ter Petar Đorčevski, tudi umetniški vodja baleta, Yujin Muraishi in kot gostujoči solist Anton Bogov.

"Za gala koncert smo se odločili zato, da se našemu občinstvu predstavimo čim bolj enotno in kot celoten ansambel pevcev, plesalcev, glasbenikov, skratka vseh, ki sodelujejo v naših predstavah. Izbrali smo privlačen spored popularnih opernih, operetnih in plesnih točk," je izbiro za koncertni vstop v Novo leto pojasnil Branko Robinšak, umetniški vodja SNG Opera in balet Ljubljana.

VIDEO: SILVESTRSKI GALA SNG OPERA LJ NOVOLETNA ZDRAVICA...TUKAJ
FOTO: NOVO LETO SO V LJUBLJANSKI OPERI...TUKAJ

Besedilo, foto in video: Janez Platiše