O-STA

V Europark Maribor prihaja največji Lego festival

Vabljeni v Europark Maribor na največji Lego festival

V Europark Maribor v četrtek, 16. januarja, prihaja doslej največji Lego festival v Sloveniji. Vse do nedelje, 26. januarja, bodo na nakupovalnih ulicah mariborskega nakupovalnega središča razstavljene velike skulpture, ki so jih ustvarili Lego strokovnjaki. Ljubitelji legendarnih kock si bodo lahko ogledali kar 15 različnih 3D-skulptur v naravni velikosti. Nekatere med njimi tehtajo tudi več kot 100 kilogramov. Med edinstvenimi skulpturami ne bodo manjkali niti priljubljeni junaki iz Vojne zvezd, Lego prijateljice ter kavboj Jelko (Woddy) in vesoljski ranger Ken Kozmoblisk (Buzz Lightyear) iz risanega filma Svet igrač. Na Lego festivalu bodo tako otroci kot tudi odrasli lahko prebudili domišljijo, izrazili lastno ustvarjalnost in uresničili zamisli z legendarnimi kockami, ki navdušujejo generacije.

Lego dogodivščina za vso družino

Obiskovalce nakupovalnega središča v Lego igralnicah pričakujejo vse dni v dopoldanskem času od 10. do 12. ure. Za otroke pa bodo med vikendi organizirani tudi posebni dogodki in Lego tekmovanja, na katerih se bodo lahko potegovali za privlačne nagrade. Preizkusili se bodo lahko v sestavljanju mini skulptur in najvišjega stolpa, tekmovali bodo lahko v "Lego ribarjenju" ter sodelovali na dirki z Lego tehnic. Ob zabavnem sestavljanju legendarnih kock bodo otroka v sebi lahko prebudili tudi starši. Dnevi in ure tekmovanj so obljubljeni na spletni strani Europarka Maribor.

Legendarna igrača številnih generacij

Lego kocke so edinstvena igrača, ki ob sestavljanju spodbujajo domišljijo, ustvarjalnost in logično razmišljanje. Obenem pa predstavljajo tudi priložnost za sproščeno in zabavno druženje za vso družino. "Lego kocke so presegle generacije in razveseljujejo vse, ki želijo izraziti svojo kreativnost. Ravno zato je Lego festival resnično posebno doživetje za male in velike. Veseli smo, da bodo obiskovalci Europarka lahko tudi letos ustvarjali in sestavljali raznolike skulpture iz priljubljenih Lego kock," nam je zaupala Simona Mandl, center managerka Europarka.

Lego festival tudi v Celju in v Ljubljani

Lego festival bo letos najprej obiskal štajersko prestolnico, nato pa bo navduševal še v Ljubljani in Celju. Iz Europarka Maribor se festival seli v Citycenter Celje, kjer bo potekal od torka, 28. januarja, do četrtka, 6. februarja. Nato pa bodo velikanske skulpture lahko občudovali obiskovalci ljubljanskega Cityparka, in sicer od nedelje, 9. februarja, do srede, 19. februarja.