O-STA

LEGO® Education praznuje 40 let preoblikovanja učnih procesov otrok na področju STEAM izobraževanja z novo praktično učno rešitvijo

LEGO® Education SPIKE™ Prime: figura trenerja (Foto: Business Wire)
LEGO® Education SPIKE™ Prime: figura plesalca breakdancea (Foto: Business Wire)

Nova rešitev LEGO® Education SPIKE™ Prime za starejše osnovnošolce je že na voljo; trenutno se sprejemajo prijave za letošnji program usposabljanja LEGO Education Master Educator.

BILLUND, Danska--(BUSINESS WIRE)-- LEGO® Education je obeležil svoj 40. rojstni dan s svetovno premiero nove izobraževalne rešitve LEGO® Education SPIKE™ Prime. SPIKE Prime združuje kocke LEGO, krmilnik z več priključki, ki se ga da programirati, senzorje in motorje, ki jih napaja interaktivna aplikacija SPIKE App, ki temelji na programskem jeziku Scratch, ter 32 učnih lekcij. SPIKE Prime nadaljuje tradicijo LEGO Education, ki se je pričela leta 1980 kot inovativen pristop na področju praktičnega učenja ter je preobrazila način, kako se učenci učijo pri STEAM predmetih.

Objava za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si jo lahko ogledate na https://www.businesswire.com/news/home/20200114005279/en/

Odkar je bil prvič najavljen aprila 2019, je bil LEGO Education SPIKE Prime najbolj pričakovani izdelek v segmentu LEGO Education. SPIKE Prime omogoča intuitivno, spontano, fleksibilno in izjemno vključujočo učno izkušnjo, ki pomaga učencem razvijati samozavest in osnovne STEAM veščine za 21. stoletje, ki jih potrebujejo za uspeh v hitro spreminjajočem se delovnem okolju. LEGO Education SPIKE Prime je na voljo od danes naprej za 329,95 ameriških dolarjev in bo razstavljen tudi na londonski razstavi Bett Show med 22. in 25. januarjem.

SPIKE Prime je zasnovan kot preprost in intuitiven pripomoček učitelje in učence, ki deluje na podlagi učiteljskih usposabljanj, priročnikov za začetnike in brezplačnih načrtov lekcij. Prav tako so na voljo trije tečaji usposabljanja v živo, ki jih nudijo vodje, usposobljeni na LEGO Education akademiji, s čimer zagotavljamo učiteljem vse, kar potrebujejo za odločno in uspešno vključevanje rešitve SPIKE Prime v obstoječe šolske načrte in učne ure.

"Kot učitelj, ki si nenehno prizadeva najti nove načine, kako učiti STEAM tematiko, sem navdušen nad LEGO Education SPIKE Prime, saj se sklada z ustvarjalno mentaliteto in kreativnimi elementi, ki spodbudijo vse učence, da sodelujejo v razredu," je dejal Jon Bishop, koordinator programa K-12 STEM za šolsko okrožje Canton in certificiran LEGO učitelj. "Vsi vemo, da so STEAM tematike pomembne, in s SPIKE Prime lahko z njimi obogatite katerikoli uro, tako pri STEAM predmetih ali robotiki kot tudi pri naravoslovju, matematiki ali celo angleščini. Ravno raznolikost strategije SPIKE Prime je tisto, kar me najbolj navdušuje pri njeni vpeljavi v naše šolsko okrožje."

SPIKE Prime tako nadaljuje 40-letno tradicijo praktičnih učnih rešitev LEGO Education, ki so primerne za različne učne načrte, se z lahkoto uvedejo in so privlačne za vse učence, poleg tega pa so uporabne na vseh ravneh programa K-12. Celotni portfelj LEGO Education, ki sedaj vključuje tudi SPIKE Prime, je bil posebej zasnovan, da omogoči praktično sodelovanje učencev pri predmetih, kar jih spodbudi h kritičnemu in kreativnemu razmišljanju, reševanju problemov in učinkoviti komunikaciji z drugimi. S svojim naborom praktičnih učnih rešitev LEGO Education pomaga učiteljem, da koncept praktičnega učenja predmetov STEAM vključijo v svoje poučevanje ter tako pritegnejo vse učence in razvijajo njihovo samozavest pri učenju.

"V teh 40 letih, odkar je bil LEGO Education prvič predstavljen, se je sicer marsikaj spremenilo, vendar pa je naš cilj še vedno tako aktualen, kot je bil takrat," je dejal Esben Stærk, vodja LEGO Education. "Igrivo učenje je osnovna filozofija podjetja in od nekdaj verjamemo, da praktično učenje razvija samozavest in veščine, ki jih otroci potrebujejo. Z razvojem umetne inteligence, interneta stvari in avtomatizacije je še bolj pomembno, da učitelje opremimo z rešitvami in učnimi pripomočki, kot je SPIKE Prime, ki pritegnejo vse učence k učenju predmetov STEAM in razvijajo veščine, potrebne na trgu dela 21. stoletja."

Program za učitelje LEGO Education

Ob svojem 40. rojstnem dnevu LEGO Education izpostavlja tudi učitelje, ki navdihujejo in razvijajo graditelje prihodnosti. Program usposabljanja učiteljev LEGO Education izraža priznanje učiteljem, ki delijo cilje LEGO Education ter se zavzemajo za razvoj samozavesti učencev in njihovih veščin za 21. stoletje. Učitelji LEGO so vsakdanji junaki, ki se uveljavljajo v razredih s svojim praktičnim LEGO učenjem, hkrati pa se tudi sami nenehno učijo in razvijajo ter iščejo nove načine, kako spodbuditi svoje učence. S pomočjo programa za učitelje lahko podobno misleči učitelji ob podpori svojih kolegov iz LEGO Education delijo svoje znanje in ideje za izboljšanje uspešnosti učencev.

Trenutno se sprejemajo prijave za letošnji program usposabljanja. Učitelji iz Avstralije, Rusije, Združenega kraljestva in Združenih držav Amerike, ki jih program zanima, se lahko prijavijo do 30. aprila 2020.

Več o programu, postopku prijave in pogojih lahko najdete na: LEGOeducation.com/MasterEducators.

Oglejte si ta video, da izveste več o celotni 40-letni zgodovini LEGO Education. Več o novi strategiji LEGO Education na: www.legoeducation.com/meetSPIKEprime.

O LEGO® Education SPIKE™ Prime

  • Zasnovan za starejše od 10 let

  • En komplet stane $329,95 ameriških dolarjev, delita si ga lahko dva učenca

  • Temelji na primi-in-potegni programski platformi Scratch in je na voljo za naprave iOS, Chrome, Windows 10, Mac in Android

  • 32 lekcij, ki pomagajo učiteljem, da se uvedejo in izredno olajšajo uporabo strategije SPIKE Prime pri učenju različnih predmetov, od znanosti in matematike do družboslovnih predmetov in jezikov

  • Več razredov na šoli si lahko deli komplete, saj je program razdeljen v 45-minutne segmente

  • Vključuje 11 novih inovativnih elementov, ki sta jih razvila LEGO Education in Skupina LEGO in so sedaj prvič na voljo

  • Na voljo na spletni strani LEGO Education ali prek pooblaščenih prodajalcev

  • S pomočjo razširitvenega kompleta LEGO® Education SPIKE™ Prime Expansion LEGO Education (prodaja se ločeno) vnaša kreativnost predmetov STEAM in interaktivnost v obšolske dejavnosti, krožke robotike, programerske tečaje in prostore, ki spodbujajo ustvarjalnost

  • Razširitveni komplet in enota za pripravo na tekmovanja se sedaj lahko uporabljata na tekmovanjih iz robotike, vključno s FIRST® LEGO® League in World Robot Olympiad

O konceptu LEGO® Education

LEGO® Education ponuja igrive praktične učne izkušnje in možnosti poučevanja, ki temeljijo na sistemu LEGO® kock, strojni opremi, programski opremi in vsebinah za učence in njihove učitelje v zgodnjem izobraževanju tako v osnovnih kot v srednjih šolah ter v obšolskih dejavnostih in na tekmovanjih. Te rešitve ustvarjajo okolje za aktivno učenje, ki spodbuja sodelovanje in kjer učenci razvijajo veščine za prihodnost, vseživljenjsko afiniteto do učenja in vero v lastne učne sposobnosti in veščine reševanja problemov, ter jih tako opremijo za vseživljenjski uspeh.

LEGO, logotip LEGO, logotip SPIKE, MINDSTORMS in logotip MINDSTORMS so zaščitene blagovne znamke Skupine LEGO. ©2020 Skupina LEGO. Vse pravice pridržane.

Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200114005279/en/

Kontakti

Kelley Brescia
Kelley.brescia@LEGO.com


Vir: LEGO Education

Multimedija

Photo

LEGO® Education SPIKE™ Prime figura inštruktorja (Foto: Business Wire)

Photo

LEGO® Education SPIKE™ Prime figura plesalca breakdancea (Foto: Business Wire)