O-STA

Pestra ponudba Centra ponovne uporabe Velenje - SZJ Mestne občine Velenje

Center ponovne uporabe
CENTER PONOVNE UPORABE - MIZARSKA DELAVNICA

Velenje, 15. januar 2020 - V Centru ponovne uporabe Velenje so v letu 2019 prodali oz. podarili 32 ton stvari za dom in gospodinjstvo, športno in otroško opremo. V ponudbi je bilo 4.500 izdelkov, zabeležili pa so 4.485 nakupov. Novembra so sodelovali tudi pri projektu Evropski teden zmanjševanja odpadkov. V sklopu centra želimo zmanjšati količino odpadkov, omogočiti ugoden nakup za vse ekološko osveščene kupce, ustvarjati zelena delovna mesta in odpadek uporabiti kot surovino prihodnosti.

Delo centra in pomen ponovne uporabe so predstavljali otrokom Vrtca Velenje, osnovnošolcem Šaleške doline in dijakom Šolskega centra Velenje. Prav tako so svojo dejavnost prikazali različnim skupinam, društvom, organizacijam, komunalnim podjetjem iz drugih krajev Slovenije in na različnih dogodkih.

Redno sodelujejo z Mladinskim centrom Velenje in drugimi organizacijami oz. društvi.

Aktualno ponudbo Centra ponovne uporabe Velenje lahko spremljate na njihovi Facebook strani in na spletni strani https://www.velenjcan.si/cpu.

Center ponovne uporabe Velenje, ki je bil ustanovljen v sklopu projekta USE-REUSE, je prvič svoja vrata odprl konec leta 2012. Mestna občina Velenje je prispevala lastna sredstva za zagotovitev primernih prostorov in njihovo vzdrževanje, zaposlitev javnega delavca ter nakup osnovne opreme za delovanje.