O-STA

Sprejeli predstavnike verskih skupnosti - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 16. januar 2020 - V imenu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča je danes dopoldne podžupan Peter Dermol sprejel predstavnike verskih skupnosti. Sprejem pripravljamo vsako leto ob svetovnem dnevu religij, ki ga obeležujemo 16. januarja.

Podžupan Peter Dermol se je vsem prisotnim zahvalil za odlično sodelovanje in pomemben doprinos družbi. Poudaril je, da znamo kljub verski in nacionalni raznolikosti živeti v sožitju, si pomagati in spoštovati različnost. Podžupan je prisotnim predstavil večje investicije v lanskem letu in načrtovane projekte za letos. Mestna občina Velenje veliko sredstev namenja tudi za pomoč občanom, ki so v stiski in spodbuja projekte, ki občanom omogočajo boljšo kvaliteto življenja (plačevanje položnic brez provizije, brezplačen mestni potniški promet, brezplačno pravno svetovanje, javno kuhinjo ...).

Predstavniki verskih skupnosti so prav tako izpostavili dobro sodelovanje z občino in se zahvalili za sprejem. Župnika Matej Dečman in Janko Rezar sta se zahvalila tudi za pomoč pri obnovi cerkve v Šaleku in šmarške cerkve.

Sprejema predstavnikov verskih skupnosti, ki delujejo na območju mestne občine Velenje, sta se udeležila tudi direktor uprave mag. Iztok Mori in vodja Urada za komunalne dejavnost Anton Brodnik.