O-STA

Razstava fotografskih del Nine Sotelšek in Andreja Furlana v Savinovem likovnem salonu

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec vabi

na odprtje razstave fotografskih del Nine Sotelšek in Andreja Furlana: Linija časa in v času zapisana linija, ki bo v četrtek, 23. januarja 2020, ob 18. uri v Savinovem likovnem salonu v Žalcu.

O umetnikih in njunem delu bo spregovorila kustosinja razstave mag. Andreja Rakovec.

Čas, ki se razkriva v navidezni liniji kontinuiranega beleženja prostora bivanja, in misel na dogajanje v velikem svetu tam zunaj, kot ga prinašajo časopisni naslovi. Čas, ki v svoji razgibanosti in iskrivosti razkriva abstraktni zapis linije in vibrirajočo teksturo kot vidni ostalini človekove prisotnosti in

življenjskega utripa. Čas, ki postane v fotografskih interpretacijah Nine Sotelšek in Andreja Furlana vizualizirana in materializirana kategorija.

Andrej (Andrea) Furlan (1966, Trst) je zaključil študij ohranjanja kulturne dediščine na univerzi v Vidmu. Zaposlen je kot strokovni sodelavec na Umetnostnozgodovinskem inštitutu Franceta Steleta ZRC SAZU, kjer se ukvarja z dokumentacijo, fotografijo in oblikovanjem publikacij in razstav. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Nina Sotelšek (1982, Brežice) je leta 2001 zaključila šolanje na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, smer fotografija, leta 2010 pa je diplomirala na Oddelku za umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Ukvarja se z avtorsko fotografijo, izdelavo fotoknjig in vodi delavnice analogne fotografije. Živi in dela v Krškem.

Razstava je del projekta Misel, vrojena v času, liniji in teksturi. Na ogled bo do 7. 3. 2020, med tednom od 9. do 17. ure in ob sobotah od 9. do 12. ure.

Vstop je prost.

www.zkst-zalec.si