O-STA

Objavljen natečaj Prostovoljec leta 2019

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos osemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali Naj prostovoljke, Naj prostovoljce, Naj prostovoljski projekt, pa tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

K prijavi v natečaj vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2019 vključevali prostovoljce. Pri posameznikih bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in v skupini 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih moramo še poudariti, da se lahko prijavi kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu. Rok za prijave je 30. marec 2020.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bomo po zaključku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili omenjene nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Z natečajem in zaključno prireditvijo se že leta trudimo promovirati prostovoljstvo in mladinsko delo ter nudimo prostovoljcem priložnost, da se srečajo na prireditvi, kjer še posebej pokažemo, kako razširjeno in pomembno je prostovoljstvo pri nas.

Več:

· Celotno besedilo natečaja in prijavnici so na voljo na naši spletni strani.

· Prostovoljec leta na Facebooku.

· Fotografije z lanskoletne podelitve.