O-STA

Zmaga ekipe Pravne fakultete Univerze v Ljubljani v Moskvi

Od leve proti desni: dr. Vasilka Sancin, Žaklin Butinar, Nejc Humar, Ula Aleksandra Kos, Iva Ramuš Cvetkovič, Domen Turšič. Avtorica slike: Saša Šest.

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, v sestavi Žaklin Butinar, Nejc Humar, Ula Aleksandra Kos in Iva Ramuš Cvetkovič (tekmovalci), as. Domen Turšič (t. i. coach), pod mentorstvom izr. prof. dr. Vasilke Sancin , je osvojila prvo mesto na predtekmovanju za Frankfurt Investment Arbitration Moot Court, ki ga je v Moskvi 7. in 8. februarja 2020 organiziral Russian Arbitration Center. Prestižni tribunal v sestavi Stanimir A. Alexandrov, Tomas Vail in Evgeniya Rubinina je v finalu Ivi Ramuš Cvetkovič podelil tudi nagrado za najboljšo odvetnico finala.

V finalu se je ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani pomerila proti ekipi Moskovske državne univerze (Lomonosov), pred tem pa je tudi v skupinskem delu predtekmovanja zasedla prvo mesto med vsemi udeleženci, med drugim Moskovskim državnim inštitutom za mednarodne odnose, Yale Law School, Pravno fakulteto Univerze na Dunaju ter Pravno fakulteto Univerze Goethe iz Frankfurta.