O-STA

Vabilo na 11. Timovo tekmovanje s papirnatimi letalci in modeli drsalcev

Tekmovanje s preprostimi papirnatimi letalci, zgibanimi iz enega lista pisarniškega papirja formata A4, ki jih bodo tekmovalci po svoji zamisli naredili na tekmovanju, bo potekalo v treh kategorijah (trajanju leta, dolžini leta in natančnosti pristajanja v cilj) in v dveh starostnih skupinah (učenci do 3. razreda in učenci do 9. razreda). Na tekmovanju z modeli drsalcev - jadralnih modelov za met iz roke - pa se bodo udeleženci pomerili v dveh starostnih kategorijah, in sicer osnovnošolci do 9. razreda osnovne šole ter mladostniki in odrasli, ki se ga lahko udeležijo vsi modelarji brez starostne omejitve. Cilj tekmovanja je izdelati jadralni model (drsalec) za met iz roke, ki bo v seštevku časov petih poletov najdlje ostal v zraku.
Program:

9:00 - 10:00 Prihod tekmovalcev v BIC in prijava
10:00 - 12:00 Tekmovanje s papirnatimi letalci
12:00 - 13:30 Tekmovanje z modeli drsalcev
13:30 Zaključek tekmovanja, razglasitev zmagovalcev ter podelitev priznanj in nagrad


Več o tekmovanju si lahko preberete tukaj. https://www.zotks.si/podroc48djarevija-tim/novice/11-timovo-tekmovanje-s-papirnatimi-letalci-tekmovanje-z-modeli-drsalcev

Pridite in si oglejte stvaritve mladih nadobudnežev.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije
Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 70-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.
Dodatne informacije
Jože Čuden
Zveza za tehnično kulturo Slovenije
Zaloška 65, p. p. 2803
1000 Ljubljana

E-naslov: joze.cuden@zotks.si
Telefon: 041 737 672