O-STA

Uspešna predstavitev Šaleške doline na Mednarodnem sejmu turizma v Beogradu

Zavod za turizem Šaleške doline je v sodelovanju z Muzejem Velenje, Gorenjem Gostinstvom in ostalimi partnerji med 20. in 23. februarjem na Mednarodnem sejmu turizma v Beogradu uspešno predstavljal atraktivno turistično ponudbo Šaleške doline. Med srbskimi turisti je bilo največ zanimanja za doživetja, ki vključujejo terme in zdravilišča, kulturni turizem, gastronomijo, rekreacijo, smučanje in ostalo preživljanje prostega časa.

Obiskovalci so najbolj posegali po novem prodajnem katalogu paketnih programov in doživetjih, ki ga je Zavod za turizem pripravil v začetku leta 2020 in je na voljo tudi v srbskem jeziku. Katalog z atraktivno vsebino in strateško načrtovano strukturo predstavi Velenje, Šoštanj in Topolšico kot pomembno turistično destinacijo. Katalog je namenjen prodaji turističnih paketov in posledično privabljanju turistov v našo dolino. Poskrbeli smo tudi za digitalno predstavitev destinacije, saj so si obiskovalci na video steni z veseljem ogledali kratke promocijske videe destinacije in ponudbo vsakega turističnega ponudnika posebej.

Slovenijo je lani obiskalo 144.850 srbskih turistov, kar je za 5 % več kot v letu prej. Ustvarili so 380.856 prenočitev, povprečna doba njihovega bivanja pa je 2,6 dni (vir: SURS). Podatki srbskega trga so zelo spodbudni tudi v Šaleški dolini, saj kažejo povečanje števila srbskih gostov. V letu 2019 so srbski gostje v Velenju ustvarili več kot 50 % nočitev več kot v istem obdobju lani (vir: MOV). Zasluga za takšno rast gre zagotovo tudi aktivnostim na srbskem trgu v obliki worshopov in sejmov, na katerih Zavod za turizem Šaleške doline redno sodeluje.

Pošiljamo fotografijo s sejma.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje