O-STA

V Velenju srečanje partnerjev mednarodnega projekta Bright Future

Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je danes v Mladinskem centru Velenje pozdravil znanstvenice in znanstvenike iz evropskih držav, ki so v sklopu mednarodnega projekta Bright Future obiskali Velenje. Glavna tema današnjega obiska je bila inovativnost v industrijskih mestih in uporaba industrijske kulture ter njenih vrednot v razvojnih strategijah. Velenje je eno izmed petih pilotnih območij v tem projektu, poleg mest iz Finske, Nizozemske, Romunije in Združenega kraljestva.

Danes veliko Evropejcev še vedno živi in dela v malih mestih, ki so odvisna od industrijske proizvodnje ali rudarstva. Projekt Bright Future te okoliščine sprejema kot priložnost in ne kot razvojno oviro. Mesta z industrijsko zgodovino imajo velik potencial, saj se ponašajo z objekti industrijske kulturne dediščine, njihovo prebivalstvo ima dragocena znanja, izjemna pa so tudi zaradi edinstvenih družbenih odnosov med prebivalci.

Mestna občina Velenje je mednarodni projekt Bright Future s pismom podpore podprla leta 2016. Zadnja tri leta so partnerji v okviru projekta skupaj z lokalno skupnostjo preučevali razvojne možnosti Velenja in skušali prepoznati prednosti, ki so lahko gonilo novega razvoja. V sklopu projekta je nastal tudi zbornik Velenje, industrijsko mesto v preobrazbi, ki govori o razvoju Velenja in v katerem so poleg rezultatov raziskovalnega dela objavljena tudi razmišljanja Velenjčank in Velenjčanov.

Pošiljamo fotografije z dogodka.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje