O-STA

HeadSpin napoveduje naložbo serije C v višini 60 mio USD pri ocenjeni vrednosti 1,16 mrd USD in Adds Nikesh Arora za predsednika uprave

Z novo serijo naložb bo HeadSpin še okrepil svoj položaj v ekosistemu v oblaku, in le štiri leta po ustanovitvi za 2020 napoveduje tekoči letni prihodek v znesku 100 mio USD.

PALO ALTO, Kalifornija, ZDA-(BUSINESS WIRE)--HeadSpin, podjetje, ki si prizadeva zagotavljati brezhibno uporabniško izkušnjo prek spleta, mobilnih aplikacij in naprav, IoT in 5G je danes napovedalo financiranje iz serije C v višini 60 mio USD, ki ga vodita Dell Technologies Capital in ICONIQ Capital v sodelovanju z institucionalnimi investitorji Tiger Global Management, Kearny Jackson in Alpha Square Group. S tem vložkom bo skupni znesek vlaganj vse od začetka znašal 117 mio USD. Podjetje HeadSpin bo ta dodatni vložek porabilo za razvoj nove ponudbe produktov, širitev v nove tržne segmente in okrepitev položaja znotraj ekosistema v oblaku.

Podjetje HeadSpin je prav tako objavilo, da se je upravnemu odboru podjetja na mestu predsednika pridružil Nikesh Arora, prej predsednik in CEO Palo Alto Networks. Arora je bil pred tem glavni poslovni direktor v Googlu, preden pa se je pridružil Palo Alto Networks, pa je bil predsednik in COO v podjetju SoftBank.

V tej seriji so vodilni angelski vlagatelji Jeff Weiner iz LinkedIn, Shiva Rajaraman iz We, Alex Will iz Calm, Akshay Kothari iz Notion, Derek Callow iz Bumble, Gokul Rajaram iz Caviar, Manik Gupta iz Uber, Amber Feng iz Stripe, Kevin Weil in Andrea Moore iz podjetja Facebook, Sheila Tran iz OpenDoor, Sunil Pai iz AngelList, Jason Sew Hoy iz Supercast, Michael Katz iz mParticle, Cheryl Sew Hoy iz SVB, Thejo Kote iz Airbase, John Bonten iz Spotify, Lisa Kleinsorge iz Twitter in Ali Altaf iz Pinterest.

"Neverjetna tehnologija podjetja HeadSpin podira meje in ponovno definira področja testiranja, spremljanja in analitike prek več naprav, lokacij in omrežij ter si hkrati trudi razumeti strankino izkušnjo povezljivosti. To pomeni, da se ekipe, zadolžene za področja poslovanja, razvoja, razvojnih dejavnosti in produktov zdaj lahko končno skupaj osredotočajo na to, kar je najbolj pomembno: na zagotavljanje visoko kakovostnih, inovativnih, digitalnih izkušenj prek spleta, mobilnih aplikacij, IoT in 5G," je dejal Nikesh Arora.

V podjetju HeadSpin so na podlagi izkustvenega razumevanja, da so izkušnje povezljivosti, ki jo omogočajo spletne in mobilne tehnologije, IoT in 5G, postale poglavitni del interakcij med podjetji in njihovimi strankami, razvili edinstveno platformo Connected Intelligence Platform™, ki združuje testiranje, spremljanje in analitiko prek različnih aplikacij, naprav in omrežij. To podjetjem omogoča optimizirati delovanje in učinkovitost izkušenj povezljivosti skozi celoten življenjski cikel razvoja in znotraj vse bolj kompleksnega ekosistema uporabljene programske opreme in infrastrukture ter s tem doseči globalno občinstvo.

"V le štirih letih je HeadSpin dosegel izjemne rezultate," je dejal Deepak Jeevankumar, upravni direktor Dell Technologies Capital. "Ekipi je uspelo ne samo doseči neverjeten obseg prodaje, temveč so ustvarili tudi novo kategorijo rešitev, ki so zdaj postale standard, kako lahko najboljše stranke in podjetja G2000 svojim uporabnikom in strankam omogočijo vrhunske izkušnje povezljivosti. HeadSpin je zdaj eno najhitreje rastočih softverskih podjetij, ki sem jih videl v svoji 10-letni karieri vlagatelja, in ima izjemen potencial rasti."

Vse od svojega nastanka leta 2015 podjetje HeadSpin iz leta v leto podvaja svoj letni prihodek in si s tem pridobiva zaupanje svojih več kot 1000 poslovnih strank in telekomunikacijskih operaterjev. Nove poslovne stranke podjetja HeadSpin so med drugim Microsoft, Tik Tok, Bandai Namco Studios, Yahoo!, Uber, DeNA, AirBnB, Kohls, ByteDance, BYJUs, Optus, Australian Post, Telefonica in Walmart. Kot del strategije širitve poslovanja je podjetje nedavno odprlo regionalne pisarne v Londonu, Tel Avivu, Berlinu in Cape Townu, da lahko zadosti povpraševanju strank iz Evrope, Bližnjega Vzhoda in Afrike.

"Podjetje HeadSpin ima dobro pozicijo, da lahko izkoristi to izjemno tržno priložnost v času, ko si podjetja prizadevajo zagotavljati visokokakovostne digitalne in mobilne izkušnje," je dejal Manish Lachwani, soustanovitelj in CEO podjetja HeadSpin. "Imamo ta privilegij, da lahko poskrbimo za rast podjetja z našo izjemno ekipo sodelavcev, partnerjev in vlagateljev."

Podjetje HeadSpin ima sedež v Palo Altu. Za več informacij obiščite www.headspin.io ali sledite podjetju HeadSpin na Twitterju (@headspin_io) in LinkedIn.

O HeadSpin

HeadSpin je prva platforma Connection Intelligence Platform™ na svetu za spletne, mobilne, IoT in 5G rešitve, ki omogoča poenotenje testiranja, spremljanja in analitike prek različnih aplikacij, naprav in omrežij. HeadSpin spodbuja povezovanje ekip sodelavcev s področja razvoja, QA, poslovanja in produktov, in s tem optimiziranje izkušenj povezljivosti za zagotavljanje uspeha digitalnega poslovanja. Preberite več o tem, zakaj podjetju HeadSpin zaupajo nekatera največja podjetja na svetu na https://www.headspin.io, Twitter @HeadSpin_IO in LinkedIn https://www.linkedin.com/company/headspin/

O Dell Technologies Capital

Dell Technologies Capital je del Dell Technologies, zadolžen za globalne naložbe tveganega kapitala. Naložbena ekipa že v zgodnji fazi podpre zagnane ustanovitelje, ki si prizadevajo zagotavljati tehnološke inovacije za podjetja. Vse od svoje ustanovitve leta 2012 vodi letni obseg naložb v višini 150 milijonov USD letno in je vložilo že v več kot 100 zagonskih podjetij, od katerih je pri 40 prišlo do prevzema, 5 pa jih je postalo javnih družb. Podjetja v portfelju imajo edinstven dostop do tržnih zmogljivosti Dell Technologies (Dell, Dell EMC, VMWare, Pivotal, RSA, Secureworks). Med pomembnimi vlagatelji so Adallom, Arista Networks, Cylance, Docusign, Graphcore, JFrog, MongoDB, Netskope, Nutanix, RedLock, RiskRecon, TwistLock, Wavefront in Zscaler. Dell Technologies Capital ima sedež v Palo Altu, izpostave pa še v Bostonu, Austinu in Izraelu. Za več informacij obiščite www.delltechcapital.com.

O ICONIQ Capital

ICONIQ Capital je zasebno podjetje za finančno svetovanje in izbrani partner za izjemne podjetnike, voditelje in ustanove po vsem svetu. Podjetje vlaga v delnice rastočih tehnoloških podjetij in nepremičnine ter uporablja značilen ekosistem za izgradnjo trajnega poslovanja. ICONIQ je zaupanja vredno svetovalno podjetje, ki goji pomembna strateška partnerstva v različnih panogah in podpira izjemne zamisli, povečuje globalni vpliv in podpira novo generacijo podjetij in družb. Celoten seznam naložb ICONIQ Growth in njene podružnice ICONIQ Capital si oglejte tukaj.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Glejte izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200225005402/en/

Stiki

Sriram Krishnan
sriram@headspin.io
+1-408-601-0523



Vir: HeadSpin