O-STA

TAM-TAMova Ulična galerija v koprodukciji z društvom Mesto žensk predstavlja razstavo #VsakDan8Marec

Vljudno vabljene in vabljeni na odprtje razstave v torek, 10. marca, ob 17. uri na Vegovo ulico v Ljubljani.

Društvo za promocijo žensk v kulturi - Mesto žensk ob mednarodnem dnevu žensk že vrsto let pripravlja izobraževalni projekt #VsakDan8Marec za učiteljice in učitelje, mladinske delavke in delavce, starše oz. vse, ki želite v dialogu z mladimi nasloviti vprašanje spolne (ne)enakosti.

Razstavo, ki temelji na projektu, so sooblikovale Vesna Bukovec, Tea Hvala in Teja Reba. Izhajale so iz istoimenskega kviza, ki učenke in učence osnovnih in srednjih šol na igriv način spodbuja k spoznavanju kolektivnih bojev za enakost in pravičnost, izborjenih pravic žensk in področij, na katerih je spolna neenakost še vedno ali vse bolj pereča. Denimo, kviz obravnava splet okoliščin, ki vodi v vse večjo revščino starejših žensk v Sloveniji: povečevanje plačnih razlik, utrjevanje spolne delitve dela, feminizacijo določenih poklicev in splošno prekarizacijo dela. Kviz #VsakDan8Marec se posveča tudi posameznicam - zgodovinskim in sodobnim borkam za ženske pravice, umetnicam, znanstvenicam, izumiteljicam in drugim pomembnim osebnostim.

Brezplačno pedagoško gradivo za samostojno izvedbo kviza #VsakDan8Marec pripravljajo Ana Čigon, Tea Hvala, Urška Jež, Amela Meštrovac in Teja Reba. Dostopno je na povezavi: http://cityofwomen.org/sl/content/vsakdan8marec.

Društvo za promocijo žensk v kulturi - Mesto žensk je bilo ustanovljeno leta 1996 v Ljubljani. Poleg vsakoletnega Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti, ki je leta 1995 nastal na pobudo Urada za žensko politiko, Mesto žensk danes skrbi za umetniško produkcijo slovenskih umetnic in izvaja številne evropske, regionalne in lokalne projekte s področja enakosti spolov v kulturi, feministične kulturne dediščine in kulturno-umetnostne vzgoje.

Razstava v galeriji na prostem bo na ogled do 9. aprila 2020.

-

7. 3. - 9. 4. 2020

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koprodukcija: Mesto žensk - Društvo za promocijo žensk v kulturi

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Ulična galerija je del kulturne četrti Soteska.