O-STA

DIP bo začel izplačevati nadomestilo za pomoč osebam, ki prek njegovih storitev delajo pogodbeno ali s krajšim delovnim časom, če ne morejo delati zaradi bolezni, povezane s koronavirusom

TOKIO - ( BUSINESS WIRE ) - Korporacija DIP (v nadaljevanju "DIP"), s sedežem v Minato-ku, Tokiu na Japonskem, pod vodstvom predsednika in izvršnega direktorja Hidekija Tomita, je v ponedeljek, 9. marca, napovedala, da bo začela nuditi nadomestilo za pomoč tistim, ki so se prek spletnih mest Baitoru, Baitoru NEXT ali Hatarako.net zaposlili za krajši delovni čas ali pogodbeno (glej opombo spodaj), če zaradi bolezni, povezane s koronavirusom, ne morejo delati.

Sporočilo Hideka Tomite, predsednika in izvršnega direktorja

Soočamo s krizo, ko širjenje koronavirusa ustvarja ozračje strahu po vsem svetu.

Vse nas skrbi za naše ljubljene, prijatelje, sošolce in sodelavce. V DIP smo veliko časa porabili za razpravo, kaj lahko storimo v teh okoliščinah.

Seveda smo sprejeli previdnostne ukrepe, da bi se izognili širjenju okužbe. Spodbujamo delo na daljavo, uvedli smo fleksibilni delovni čas, preprečujemo rabo prenatrpanih vlakov naših zaposlenih ali zbiranje v večjih skupinah, itd.

Poleg tega smo na naših straneh za iskanje delovne sile začeli brezplačno ponujati delovna mesta za stranke, ki nujno potrebujejo kratkotrajno pomoč, da nadomestijo svoje zaposlene, ki morajo zaradi odpovedi vseh javnih šolskih obveznosti ostati doma z otroki.

Vendar menimo, da moramo narediti več.

Zavedam se, da mnogi naši uporabniki delajo le krajši delovni čas ali pogodbeno, in dobro razumem, da ne uživajo ugodnosti plačane odsotnosti ali nadomestila za dopust, ki ščiti redne zaposlene. Naj bo še tako neprijetno, priznati je treba možnost, da lahko nekateri od teh uporabnikov zbolijo za boleznijo, povezano s koronavirusom, in se soočijo z resnimi finančnimi pritiski, ki so posledica izgube dohodka. In to še za povrh stresu, ki ga povzročajo zdravstvene težave.

V teh okoliščinah menimo, da bi lahko omilili nekatere težave naših uporabnikov, če tistim, ki nimajo varnostnih mrež, ki so na voljo rednim zaposlenim, ponudimo nadomestilo.

Zato danes objavljamo začasni program nadomestil za naše uporabnike, ki delajo pogodbeno ali s krajšim delovnim časom, ki bi zboleli zaradi koronavirusa. DIP bo ponudil nadomestilo za obdobje do pol meseca tistim uporabnikom, ki so v obdobju od 1. marca 2017 do danes našli delo prek Baitoruja, Baitoru NEXT ali Hatarako.net, če ne bodo mogli delati zaradi bolezni, povezane s koronavirusom.

*Pol meseca = obdobje, ki naj bi bilo potrebno za okrevanje

Za podrobnosti obiščite:

https://www.baitoru.com/pdt/shien2020 (samo japonsko) https://www.hatarako.net/contents/shien2020 (samo japonsko)

Naša iskrena želja je, da bi bil ta program dobra novica v teh turobnih dneh in bi našim cenjenim uporabnikom prinesel nekaj olajšanja in brezskrbnosti.

Poleg tega upamo, da bo ta program nadomestil sprožil širši pogovor o neskladju delovnih pogojev med redno zaposlenimi in tistimi, ki delajo krajši delovni čas ali pogodbeno.

V skladu s svojo družbeno filozofijo, "v DIP želimo izkoristiti sanje, ideje in strast do ustvarjanja boljše družbe", bomo še naprej razmišljali o tem, kako lahko kar najbolje prispevamo k pospeševanju poštenih in pravičnih pogojev zaposlitve za vse.

Podrobnosti o nadomestilu

Upravičene osebe: delavci s krajšim delovnim časom in pogodbeni delavci (s krajšim delovnim časom, napoteni, pogodbeni in zunanji izvajalci, razen redno zaposlenih), ki so delo našli prek Baitoruja, Baitoru NEXT ali Hatarako.net med 1. marcem 2017 in današnjim dnem, ki so prisiljeni v odsotnost z dela zaradi okužbe z novo vrsto koronavirusa.
*Ne velja, če oseba že prejema nadomestilo podjetja (delodajalca) ali javnega zavoda

· Znesek nadomestila: vsota, enaka plači za pol meseca (do največ 100.000 jenov)

· Obdobje sprejemanja vlog za nadomestilo: začetek 9. marca 2020

· Podrobnosti o postopku prijave itd.:
https://www.baitoru.com/pdt/shien2020 (samo japonsko) https://www.hatarako.net/contents/shien2020 (samo japonsko)

Opomba: Za namene tega programa nadomestil se besedna zveza "zaposleni s krajšim delovnim časom in pogodbeni zaposleni" nanaša na tiste zaposlene, ki niso v redni zaposlitvi in vključuje delavce, ki delajo s krajšim delovnim časom, tiste, ki delajo po pogodbah za določen čas, in tiste, ki se pri podjetju zaposlijo preko napotitvenih in zunanjih agencij. Za program nadomestil se kvalificirajo zaposleni, ki so se med 1. marcem 2017 in danes zaposliti prek Baitoruja, Baitoru NEXT ali Hatarako.net, in ne morejo delati zaradi okužbe s koronavirusom.

Profil podjetja

Ime podjetja: Korporacija DIP
Ustanovljena: marca 1997

Kapital: 1,085 milijona jenov (konec novembra 2019)

Število zaposlenih: 1967 (od 1. aprila 2019, redno zaposleni)

Trguje na: TSE 1. Kotacija

Letna prodaja: 42,1 milijarde (finančno leto se je končalo februarja 2019)

URL: https://www.dip-net.co.jp/en/company/overview

V primeru neskladij med dokumenti v angleškem jeziku in dokumenti v japonskem jeziku veljajo slednji.

Izvirno različico si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200309005474/en/

Kontakti

PR-skupina korporacije DIP (v japonščini) + 81-3-6628-4070 info@dip-net.co.jp

Daryl Bradley (v angleščini) + 81-90-2134-4857 info@dip-net.co.jp



Vir: Korporacija DIP